Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistická mapa Rakúska

Diskusná téma Turistická mapa Rakúska

Zdravim, chystam sa na mensi vyjazd do Rakuska a uz dlhsiu dobu sledujem rozne turisticke mapy v Rakusku. Do uzsieho vyberu sa dostali mapy od firmy Kompass a Frytag & Berndt. Neviem si vsak medzi tymito dvomi vybrat. viete niekto povedat nejaku vlastnu skusenost ? pripomienku , kvalitu , uzitocnost v terene alebo hocico , co by mi pomohlo sa rozhodnut ? cenovo su natom obe podobne , cize to rolu nezohrava. Popripade keby niekto vedel, ze ktoru seriu/ ediciu je nejalepsie kupovat (napriklad ako su u nas VKU harmanec 1:50 000) tak , ze ake edicie funguju pri tychto 2 firmach. dakujem za pomoc

Private

@Certmike:
Ako sa daju stiahnut Kompass online mapy do smartphonu? Vopred vdaka.

Rast

FaB podla mna nie su az take presne, skor orientacne, ale pokial ides podla znaciek, tak to staci. na narocnejsi teren to podla mna moc nie je. Asi najlepsie su OAEV mapy, ale asi su drahsie.

MichaelS

Pokud už placatý foun máš, a nejsi zpátečník jako já:-), tak je vždy lepší mít mapy jak na papíru, tak ve founu. Nic to nestojí, neváží, a hodit se sakra může. Pro mne také platí, že papír rulezz, ale záloha je záloha a těch není nikdy dost.

Jinak jak píše knor, ať už máš mapu jakoukoli, porovnej jí předem s co nejvíce mapami, nejsnáze těmi co jsou on-line, ať včas přijdeš na případné rozdíly a nesrovnalosti.

Srekac

Papierovu mapu volím preto, lebo ma vyhodu rozlozenia a podla mna lepsej prehladonosti vhzhladom na velkost displaya na telefone. Dalej papierova mapa sa nerozbije a ani nevybije ;) . skusal som uz aj Locus pouzivat , ale vobec ma to neoslovilo, kym som chcel vidiet vacsie uzemie ,,turisticke chodniky zmizli a ked som to zoomoval do velkosti aby som videl turistiku tak som tam mal len kusok.
dakujem za rady.
predsalen este jedna otazka, ako viem dat mapy z toho kompass online do telefonu, neviem nato nejak prist.

PaliT

Freytag & Berndt je značka máp, ktoré som doteraz kupoval a sú fajn. S Kompass neviem porovnať, nemám.
No a v dnešnej dobe by som sa tiež snažil získať skôr mapu do telefónu, napr. app PhoneMaps, kde však treba príslušnú mapu kúpiť (niektoré sú zdarma).

Knor

Ahoj,

Kazdemu vyhovuje ina mapa. Mne sa pacia viac F&B a to najma kvoli prehladnosti a pre mna aj dostupnosti. Na Kompass treba pre mna lupu, vo vseobecnosti su vsak mapy Kompassu aktualnejsie. Klad listov maju podobny. OEAV sa Ti oplati kupovat ked chces velmi podrobnu mierku v oblasti do ktorej sa chces casto vracat.

Tak ci tak, ak pojdes na menej chodeny usek, skontroluj si to s ostatnymi online mapami (Bergfex ap). Aby si nezistil az v terene, ze na mape sice mas znacku, v terene vsak ziadna nie je (tyka sa to vsetkych tych map).

Certmike

V dnesnej dobe je podla mna papierova mapa na nic. Niesom sice blazon do aplikacii, ale u mna funguje najlepsie kombinacia offline map a aplikacie na to vhodnej.

Mapu

kompass.de/…/wanderkarte

vies dostat do telefonu a cez Locus si to bez problemov pozerat. Zapnes gps na telefone a hned vies kde si.

Dalej existuju open street maps (neviem ktore presne pouzivam), ale po par sekundach googlenia som sa dostal po tieto openandromaps.org/…/europe treba skusist ako to vyzera a v locuse to pojde urcite pustit. Jediny limit je pamat telefonu.

MichaelS

Použiji svoji oblíbenou radu:-), koukni na outdoorforum, je tam o tomto diskuze. Co jsem pochopil, tak Kompass je oceňován za svoji větší přehlednost a někdy i aktuálnost, OEAV jsou výrazně podrobnější, nezřídka přesnější, ale ne vždy tak aktuální, a díky podrobnosti hůře přehledné.

Pokud se hodláš držet značených cest, tak bude Kompass téměř určitě v pohodě. Taky je možnost si vystačit s on-line verzí(Kompass a/nebo bergflex) a k ní si dovytisknout jen určitou oblast. Přeci jen je papír papír:-).

Sona

A mapy od OEAV si pozeral? Mne sa asi najviac pacia tie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov