Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Otrhance - keď hory rozprávajú...

Diskusná téma K článku: Otrhance - keď hory rozprávajú...

Každý z nás chodí do hôr, aby spoznal krajinu, oddýchol si alebo aby zažil niečo výnimočné. Nie som v tomto iný a úplne najradšej tieto dôvody kombinujem. Na to, aby som túru označil za špecifickú či inú než ostatné, musím mať šťastie na výber lokality i podmienky. Jednoducho povedané, musím mať pocit, že som v správnom čase na správnom mieste. Vtedy sú zážitky najintenzívnejšie a rád na ne spomínam aj s odstupom rokov. V horách som prežil všeličo, ale jednu túru mám na pomyselnom prvom mieste. Je najvýnimočnejšia, priam až životná. A práve o nej by som vám chcel porozprávať.

Daulagiri

Ó áno, veľa si mi pripomenul... :-) Je to už tak dávno, odvtedy som tu nebol.
Celá tá oblasť je pre mňa s pohľadu zážitkov výnimočná.

Martin63

"Promo" s fotkami vôbec neklamalo a zážitok na vlastnej koži (a hlavne oči) ešte lepší ako pri čítaní.
Krásne miesta.

Daulagiri

Martin M. som rád že článok zaujal aj s takým odstupom.
Čo sa týka rúbaniska, viem že tam bol polom, ale proste podľa mňa toto nepatrí do územia, ktoré chceme nazývať národný park, leda tak CHKO ako píše Lubo. Ale toto je na dlhšiu debatu... A toto "spracovanie kalamity" tomu územiu až tak úplne nepomohlo zastaviť rozpad lesa, lebo v súčasnosti je už rozbitý (vyťažený) aj svah od Račkovej doliny.

Lubo

Martin M:
"Po spracovaní kalamity" => "rubanisko"
"vysadenie sadenic" != narodny park, ale prinajlepsom CHKO.

Martin M

Skvelý článok, ešte lepšie fotky :)
Avšak čo nazývate rúbaniskom je v skutočnosti porast zasiahnutý veternou smršťou. Po spracovaní kalamity boli v r.2012 vysadené sadenice jedle, smreka a javora.

Adelmos

Nádherná reportáž a super fotky. Inšpirovali ma k letnému prechodu Otrhancov aj keď len na jeden deň. Určite sa sem ešte vrátim... Pripajam par mojich fotiek. Zelam vela podobnych krasnych tur

Daulagiri

Pavel rád som spríjemnil pondelok. Otrhance sú proste úžasné a priznám sa že tamojšie prostredie ma má rado, lebo vždy keď som bol v tých končinách zažil som perfektné podmienky. Ale toto bolo naj.
Vďaka Zdenči, musím povedať že na fotky s tejto túry som hrdí.

Zdenči

Hory ťa odmenili...krásne fotky sa ti zadarili

Pafi

Ahoj Maťo,
chválim oneskorene, hoci som čítal v pondelok cestou do roboty, super spríjemnenie začiatku pracovného týždňa. Za to vďaka!
Toto pre mňa biele miesto v mape som si konečne prešiel v 10/2014 s bivakom pri Račkových a spomienky úžasné.
Nech sa Ti darí!

Daulagiri

Mach73 Otrhance sú ozaj čarovné a teší ma že to cítime viacerí rovnako. Stránku pozriem :-)
Pali tak želám ti aby tvoj ďalší prechod týmto hrebeňom bol pohodovejší. Inak v zime ma to tam tiež láka...

PaliT

Nádherné fotky, skvelá téma článku, výborné spracovanie. Obrázky si asi pozriem viackrát.
S touto túrou mám trochu zvláštne spomienky, urobil som na nej pred dlhými rokmi asi najväčšiu hlúposť v živote. Deň predtým som totiž prežil celodennú žalúdočnú koliku (rozumej, 15x som grcal). Dnes už viem, že po takom nápore niektorých pacientov dajú rehydratovať na infúzie, ale ja mladý a hlúpy som si nechcel nechať ujsť zimný prechod Otrhancami a na druhý deň – bola zima – som sa na tú túru vybral, ešte aj s nedostatkom tekutín. Myslel som, že hádam zomriem, asi som od toho nemal ďaleko, ale nejako som prežil. Ale myslím, že som si vtedy rozvrátil organizmus tak, že pociťujem následky dodnes, od tých čias mám rozhasený vodný manažment, výkonnosť, takže na tento krásny hrebeň mám trochu rozporuplné spomienky.

Mach73

Krásné fotky i článek. Já jsem si dal tuhle trasu protaženou o noc na Klinu a vrchol Bystré loni začátkem léta a byl jsem taky na vrcholu blaha... fakt překrásná část Záp. Tater... určitě se tam chci taky vrátit. Kdyby se chtěl někdo náhodou mrknout na článek a fotky z mého výšlapu, tak může tady: jaroslavmachacek.com/…/zapadn…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum