Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Túlačka Ostrôžkami z Podkriváňa do Prahy

Diskusná téma K článku: Túlačka Ostrôžkami z Podkriváňa do Prahy

Po nabažení sa turistiky východného, ale aj severného Slovenska a aj vďaka výhodným stopárskym podmienkam v nadväznosti na skoro nepoznané zvyšné kraje, som sa rozhodol venovať vo zvýšenej miere práve im. Po prvom stupni v podobe bližších pohorí, som sa časom preorientoval na novu úroveň túlačiek. Preto voľba padla na Ostrôžky, o ktorých som donedávna ani nechyroval.

Ade.e

Veru, je to smutne, ze to tak upada..
Ano, vyhodne stoparske podmienky na to aby som sa dostal na turistiku. :) Ale uz mi tie vyhodne stoparske podmienky vdaka dialniciam rusia. :(
Nieje zac.. ale urcite sa oplati..
A prezil v zdravi ten kamos? :)

Vlado z NZ

ked som tade siel tiez ma napadlo, ze niektore miesta by hodili na natacanie hororu. Celu cestu sme vliekli kamoša s otravou alkoholom, v podkriváni sme mu sanitku volali:-) inak ludia boli velmi milí...

Daulagiri

Na tento kraj musím ešte dospieť, ale snáď raz sa tam zatúlam, vďaka za inšpiráciu.

Jantaara

A ja rozmýšľam, aké sú to stopárske podmienky, reku čo ideš v lese stopovať :-D ....a to autá. No nič, idem čítať ďalej :-))

Yetee

Kadejaký -lógovia, -ici, -tanti, -omovia atď, majú vždy plno liekov. Zabúdajú však na jeden malilinky detail, že práca sa nerobí "rečičkami" ale "ručičkami". Takú zvieracú ovcu, na rozdiel od ľudských baránkov, len tak ľahko neoblbneš grafmi, stratégiami, programami či školeniami :) Stačí sa trochu potúlať za hranice všedných dní a hneď sa bude človek čudovať, čo všetko sa dá a funguje. Portugalsko, Španielsko, Francúzsko, Taliansko, Rakúsko, či Poľsko :)

Svatopluk Štěpánek

Ahoj PaliT - o tomto písal už okolo 1986-7 v Pravde
sociológ Vlado Krivý. Liekom by bola prijateľná cestná sieť, aby sa ľudia nemuseli stehovať za robotou, ale za ňou jazdiť.
( už som riadny pamätník )

Gagigo

V stredu 20.4.značenie pri bývalej chate Javor bezchybné, zrejme nové. Modrá a žltá značka takmer na každom treťom drevenom kole ohrád. Potom do Divína hotová lesná a lúčna turistická "autostráda".

PaliT

Tradičný život lazníkov je tvrdý, mladá generácia už dávno "nazrela" do moderného sveta a drobné usadlosti a dedinky nejako neponúkajú príležitosť pre život, ktorý si dnes ľudia predstavujú. Už pred vyše 20 rokmi som si tu prenajímal chalupu na pokojné rodinné dovolenky, ale v poslednom čase som si všimol, že ešte aj chalupárstvo je na ústupe a aj v tejto novej úlohe mnohé domy pustnú.

Neviem či prichádza doba, kedy budú vlády platiť vybraným pracovníkom za to, aby aspoň krajinu udržiavali v zdaní využívania tradičným poľnohospodárstvom, lebo chov oviec a dobytka sa prestáva vyplácať. Tento druh vidieka vymiera, až na výnimky typu komunity "Zaježová" sa mi zdá, že národ nevie, čo by si s týmto dedičstvom počal.

Krajina je to prekrásna, ale často som v rozpakoch, keď tu ako turista nazerám na život domorodcov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum