Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 2. časť

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 2. časť

Druhá časť Cesty hrdinov SNP vedie z obce Kysak do Telgártu na úpätí Nízkych Tatier. Vedie hrebeňom Slovenského rudohoria, presnejšie jeho oblasťami Čierna hora, Volovské vrchy a Spišsko-gemerský kras. Posledná možnosť nakúpiť potraviny, prípadne modifikovať výstroj, je metropola východu Košice. V Košiciach - Čermeli sa Cesta prudko stáča na západ a začína ozajstné dobrodružstvo. Takmer 130 km ľudoprázdnymi lesmi Rudohoria vzbudzuje rešpekt.

Pekm

@PaliT, lokality boli hlavne Nizke Tatry ale aj kusok pred nimi. Konkretne jedna bola kusok pred Telgartom. Dalsie dve boli smerom z Andrejcovej na Certovicu kusok pred Ramzou. Dalsie dve boli potom od Certovice po Stefanicku. Dokonca jedna z nich bola cierna a ja teda nie som nejaky odbornik cez hady ale tvrdili mi, ze vretenica moze byt aj cierna.

Peter61, otravnych psov sme nemali po celej ceste ani jedneho. Raz jeden zlaty co pasol ovce ale ten si nas nevsimal.

PeterBA

@Pekm Ja som jednu prekrocil,niekde pred ramzou v nizkych. Vyhrievala sa na chodniku a zbadal som ju neskoro, ale kludna bola.

PaliT

Pekm: vieš mi upresniť v ktorých/akých lokalitách si narazil na tie vretenice?

Peter61

pekm:
myslel som na plasenie otravnych psov petardami.

Pekm

@Peter61, petardy nie, ale ked sme mali pocit, ze prostredie by mohlo byt skvele na vyskyt medveda tak sme sa snazili buchat palickami o seba resp. rozpravat sa so zvysenym hlasom. Nie kricat ale hovorit hlasnejsie. Ked ides sam tak popiskovanie resp. spievanie by malo stacit.
PS - skor by som si dal pozor na hady - po ceste sme skoro 5x stupili na vretenicu co sa vyhrievala na slnku na skalach presne v strede chodnika.

Peter61

mali ste dakto so sebou napr. petardy ?
dakedy som nimi odplašil aj bacove cuvace nad V.Slavkovom

Vrana

2 jana: nie, nestretol som sa s nicim co by ma vystrasilo

V podstate to chalani popisali nizsie. Rizika su ine ako diva zver. Psi, ci uz volne pobehujuce po dedinach alebo salasnicke, su vacsi problem.

Martin81

Minulý týždeň sme boli na rudohorskej 1/2 stovke (Sťós-KE)a so značením bol problém len pred Zbojníckou skalou. Tam sme aj zablúdili. Ale tie polomy sú katastrofa.

Mahel

Zdravím všechny příznivce Ceszy SNP, 19.6. až 22.6.2017 jsem šel trasu Telgárt - Košice, souhlasím s Janou, že tento ůsek je velmi špatně značený ( hlavně zásadní zásadní změny směru /křižovatky) a lesy jsou zdevastované těžbou dřeva a polomy. S medvědy jsem problém neměl, ale člověk musí mít na paměti to, že se pohybuje v jejich rajonu a podle toho se chovat. Jediný problém byl u Košic s majitelkou psa, který na mě regulérně zaútočil a paní vadilo, že jsem se bránil pokousání (prostě mazlíček paničky může všechno....)

Pekm

@Jana, pred tromi tyzdnami sme sa s kamosom vratili z tury KE - BA. Nemohli sme az z Dukly kvoli dovolenke ale od Kosic po Telgart zdevastovana krajina, popadane stromy a hlavne velmi zle znacenie. Za celu dobu sme medvede nestretli a videli len jednu stopu medveda asi hodinu pred chatou Volovec.

Vetroplach81

odporúčam rolničku a sem tam si zakričať, no a čo ked miesto medveda zbadáš okolidúcich prekvapených turistov ako na teba čumia, stalo sa mi to na SNPčke pár krát :)

Pencurák

Janka,aj ja idem SNP-čku sám,koncom augusta to chcem dokončiť na Duklu. Keď idem cez húštiny alebo iný medveďorizikový terén,tak si spievam,pískam staré hity,alebo zakričím ,,hop,hop" a zatiaľ to stále zabralo,zver s lomozom uteká odo mňa :)

PeterBA

@Jana, Isiel som minuly rok vacsinou sam, sem tam sa zlaknes ked z krikov nieco zrazu vylezie/vyleti ked to necakas, vacsinou srnka ,alebo nejaky operenec. Ked je neprehladny teren popripade vidis medvedie stopy staci si zaspievat a ony sa ti vyhnu.
Uzi si cestu a zvierat sa neboj:)

Janasejutova@gmail.com

Plánujem približne o mesiac túru SNP, sama , čo bude asi zaujímavé, chcem sa ale opýtatť na stret s právoplatnými "občanmi" lesov a hôr, našú zver. Stretol si sa s niečim, čo by ťa vystrašilo po ceste alebo došlo k priamemu stretu? Predsa len, vzbudzuje to rešpekt... Vďaka :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum