Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dravce – Gehuľa – Chata Vinná – Nižné Ružbachy

Diskusná téma K článku: Dravce – Gehuľa – Chata Vinná – Nižné Ružbachy

Keď som sa v roku 2006 prvýkrát dozvedel, že sa plánuje zrušenie Vojenského obvodu Javorina v Levočských vrchoch, tajne som dúfal, že sa tam čoskoro vyberiem. Nakoniec bol vojenský obvod z rozhodnutia Vlády SR zrušený k 1. januáru 2011. O rok nato bolo vyznačených viacero nových turistických trás. Najdlhšia, vedúca naprieč pohorím, vznikla v roku 2012. Práve jej trasa ma dlho lákala, až som sa rozhodol, že si ju v máji 2016 konečne celú prejdem.

Milanj

Málokto vie že v 2004 tam padla veľká vetrová kalamita,preto to takto vyzerá

Tono

vdaka vsetkym za zastavenie pri clanku

Dzakomoo

klobúk dole, parádny kvalitný článok! presne tak to vidím aj ja, na jednej strane hnev na tú apokalypsu, na druhej strane krásne výhľady.. treba to proste osobne zažiť.
a taká otázka, akú dedinu vidieť v strede fotky "lúky nad Lomničkou"? sú to Vyšné Ružbachy?

Ade.e

Tiez uz dlhsie planujem sa vratit do LV. Ale prave kvoli takym vydrancovanym miestam na hrebeni, nemam velmi chut tam to prejst.. Este ze ostali aj zachovalejsie oblasti. Inac, dobry informativny clanok.

Daulagiri

Veľmi príjemné čítanie z takého ešte stále tajomného pohoria. Krajina vyzerá z fotiek ozaj zdevastovaná a rozporuplná, ale zrejme niet nad osobný zážitok. A som preto rád že presne za týždeň (ak všetko dobre pôjde) by som mal tieto končiny konečne navštíviť. Som veľmi zvedavý. Tento článok mi padol vhod, skvelá túra !

Mato_d

No kalap dolu, Tono!
Počasie ti vyšlo ukážkové, takže aj na fotky sa veľmi dobre kuká. Tieto končiny mám prejdené krížom-krážom, ale najsevernejší bod, kde som to dotiahol, je Čierna hora, o pár metrov vyššia sestra Ihly.
Dik za príjemné čítanie - teším sa, že sa ti podarilo nájsť aj pozitívne stránky ťažko skúšanej prírody Levočských vrchov.

KarolM

Vďaka za pekný článok a ešte krajšie fotky. Ľudoprázdne Levočské vrchy majú vzhľadom na svoju nedávnu minulosť akýsi tajomný charakter a vždy sa v nich cítim akoby v inej krajine. Tie drastické holoruby sú však veľmi smutné (aj napriek výhľadom)…
(na fotke 16 vidieť celý hrebeň Braniska, Bachureň však nie)

Tono

Bikemartin, ale ten v Levocskych je "originalnejsi" :) :) :)

Nonormal

Super! Pekný článok aj pekné fotky.. Musím sa vybrať aj ja, už som nebol v Levočákoch takmer rok.
Škoda len, že sa zamkol senník pri Vinnej, bolo to moje obľúbené miesto na spanie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum