Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Diaľkový pochod Čerčany – Prčice 2016

Diskusná téma K článku: Diaľkový pochod Čerčany – Prčice 2016

Keď som sa minulý rok zúčastnil po prvýkrát diaľkového pochodu Praha – Prčice, a to konkrétne trasy Pikovice – Prčice, vedel som len, že ide o slávny pochod. Bol som jeho atmosférou, skvelou organizáciou a množstvom trás natoľko uchvátený, že som sa rozhodol v nasledujúcich rokoch absolvovať postupne všetkých 16 peších trás. Teda s výnimkou 70 km trasy Praha – Prčice. Nie že by som ju neprešiel, ale neviem sa potom v noci dostať z Prčice do Prahy. No a tento rok prišiel teda rad na 49 km trasu Čerčany – Prčice.

Miroslav Svitek

Knor, rok má 52 sobôt a ja som vonku každú. Takže ak z nich ročne obetujem 10 na DP, tak mi na túlanie sa mimo značiek zostáva ešte fúra sobôt. inak tento rok som tiež šiel Leteckú 50-tku Trenčín-Beckov-Inovec-Mníchova Lehota-Trenčín a tam je tiež pekne dlhý a nudný úsek z Trenčína do Beckova. Ale človek si vždy môže niečo z toho odniesť. Iste po rovine dokážem šliapať aj 7km/hod a hodne dlho. ale to už nie je o turistike a spoznávaní okolia.

Knor

Uf, to si teda dobre rychlo pochodoval. 10 hodin cez 5 km/h, to uz asi nedam :-?
Za seba mozem povedat, ze este ako student som siel 2 50-tky, pricom Inovecku (s velmi peknou trasou) som aj presiel. No masove pochody ma nelakaju. Taky pochod Praha-Prcice by som si zo zvedavosti rad presiel, ale o den skor (alebo o 2 mesiace skor, ked este trava nekvitne). Tym nechcem povedat ze su masove pochody zle, naopak, su super, pretoze pritiahnu k turistike vela ludi. Len, kazdy clovek ma ine preferencie.

TomXX

Veru, naše HP (Hlohovec - Piešťany) máva bežne 800+ turistov, tento rok bolo cez 1000. Musím sem postnúť článok pred jesennou edíciou :)

Miroslav Svitek

Svatopluk, ja sa zúčastňujem DP v okolí Bratislavy tak 10 x do roka, inak sa snažím naozaj túlať mimo značiek a civilizácie. Praha Prčice je taký úlet a dôvod ísť tam je hlavne dcéra, ktorá žije v Prahe a moc sa do roka nevidíme. Ale ako sa vraví, čo Ťa nezabije, to Ťa posilní, tak aj tie asfaltky vyrovná poznávanie neznámych častí širšieho okolia Prahy.

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Miro,
vrátil si ma do roku 1971, kedy som prvý a posledný raz šiel tento pochod. Už vtedy to mali organizátori dobre "zmáklé". Je to ako čierna a biela proti tomu, čo mám rád
( Rudohorie apod. a sám ), ale
aj tak je to skvelá akcia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma