Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Babej hory na Veľkú Raču po hranici

Diskusná téma K článku: Z Babej hory na Veľkú Raču po hranici

Už dlhšie som mal v hlave peší prechod na rodné Kysuce zo susednej Oravy na predĺžený víkend. Ako štart a cieľ sa zdalo byť prirodzené zvoliť si najvyššie vrcholy oboch regiónov – Babiu horu (1723 m) a Veľkú Raču (1236 m). Ešte minulý rok som sa dohodol s kamarátom Jožom, že trasu prejdeme spolu, čím skôr sa bude dať. Prechod sme pracovne nazvali Hrebeňovka: Oravsko – Kysucké Beskydy, i keď treba pripomenúť, že Kysucké Beskydy pokračujú aj za Veľkú Raču.

Dušan Šrenkel

Ako viacdňový prechod týmto hrebeňom odporúčam :) Ja osobne som tieto končiny chodil iba jednodňovo, keďže mám ich viacmenej za chrbtom, avšak práve takýto prechod ma tiež láka.

Daulagiri

Na niečo takéto sa chystám aj ja, ale rozložiť si to na viac dní, ísť na pohodu. Je to pre Slovákov málo známy kraj asi preto že je tak na okraji. Ale je tam nádherne.

Dušan Šrenkel

Už som to na tomto webe písal viackrát, modrá značka z Rycierovej hory po hranici smerom na Veľkú Raču a Skalité je oficiálne zrušená. Nahrádza ju poľská červená značka. Na harmaneckých mapách ešte je, ale na súčasných aktualizovaných (hiking mapa a pod.)už nie je.

Converse86

tono: cital som i tvoj clanok, zda sa mi, ze od tvojho prechodu modru znacku z Ryczerowej na V.Racu uz nikto neobnovoval. knor: povodne sme chceli vyjst aj na Pilsko, ale nevyslo... aspon je o dovod viac vratit sa do Oravskych Beskyd :)

Knor

Pekna tura. Siel som to na 2x, hoci s vlastnym stanom a Pilsko som nevynechal. Kysucku cast (pekne po hranici) som siel zasa s krpcom, o to bol batoh tazsi :-).

PaliT

Veľmi príjemné čítanie, zaujímavá trasa, pocity únavy na konci dňa si viem živo predstaviť. :)

Inak tie značky pre turistiku koňmo pribúdajú, prvý krát som si všimol takéto trasy v okolí Poráča a v Malých Karpatoch sa vyskytujú tiež.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma