Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cigeľka – Busov – Gaboltov

Diskusná téma K článku: Cigeľka – Busov – Gaboltov

Ak som v blízkosti pohoria Busov, tak stále myslím na to, ako sa tam dostať, ale akosi sa mi to doposiaľ nepodarilo. Predsa ma lákal názov aj najvyšší vrch (1002 m) s identickým menom. Zopárkrát som bol v blízkych Bardejovských kúpeľoch, ale vždy som sa pohyboval len v ich okolí. No začiatkom apríla som sa dozvedel, že študenti z gymnázia Pavla Horova v Michalovciach a tiež aj turisti z I. michalovského KST tam chcú usporiadať túru. Neváhal som ani sekundu a už som volal: „Dobrý deň prajem, vraj organizujete turistickú akciu na Busov, máte ešte miesto, môžem sa prihlásiť?“ „ Áno.“ A je to vybavené, to mi odľahlo, veď si budem môcť splniť sen. Dostať sa na slovenské miniatúrne pohorie.

Tomka

Bola som teraz týždeň v Bardejove na Floristickom kurze a botanické exkurzie som si vyberala aj podľa turistických záujmov. A tak som bola aj na Busove, tou trasou ako Ty. Tiež sme hneď na prvej lúke stratili značku, ale nám to nevadilo, lebo aj v lese bolo čo botanizovať.
Veľmi sa mi páčili partie pod vrcholom - pekný bukový les s prímesou javora a a úžasným papradinovým podrastom. A tiež malebné výhľady z lúk pod Busovom.

MisoB

Dobrý postreh :) Opravil som na 1270... ostatné snáď sedí.

Dzakomoo

Fuu to sme na horniakoch v roku 1970 este stale mali Uhorsko? Asi chyba v texte :)

Ade.e

Este stale je znacenie z Gaboltova na Busov problematicke. Na to, ze je jeden z 2 top kopcov mimo Cergova v BJ okrese, tak by sa mali bargejovski znackari hanbit. Sli sme to len pred par tyzdnami a tiez sme na luke nad GAboltovom stratili znacku. Tu sme nasli len vdaka locusu, ci podobnej navigacii.

Knor

Pred mnohymi rokmi som siel z Bardejova na Branisko cez Busov. Za Zborovom som vysiel na Smilniansky vrch a potom som kracal po hranici az na Hrb naproti tomu Malemu Busovu (Palenica). Zbehol som do sedla a na Maly Busov som sa liepal sialene strmym svahom po styroch. Na chrbte som mal tazku krosnu, stan, spacak atd. Na ten vystup veru nezabudnem.

Martin63

Vlani som vybehol na Busov z Gaboltova a musím potvrdiť, že turistické značenie sa na lúkach nad Gaboltovom stáca, resp. nájsť pokračovanie na vstupe do lesa je ozaj o intuícii. Ale inak to bol pekný výlet, s peknou odmenou vo forme výhľadov na vrchole.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum