Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zvolenský Pustý hrad

Diskusná téma K článku: Zvolenský Pustý hrad

Nespočetnekrát som cestoval cez Zvolen a vždy som v myšlienkach zablúdil k Pustému hradu. Či už z vlaku, autobusu, alebo auta moje oči blúdili týmto smerom, aj keď len k smerovníku pod hradným vrchom. Teraz som blízko a tak by bolo hriechom neuskutočniť ďalší sen.

Rc1

Neviete ako je to s cervenym medokysom pod pustym hradom ci je uz pitny?

Lubo

Priamo ten nie, avsak su tam ine razcestia, cez ktore sa to da viest (Zvolen vlak > s. Velky vrch > Pod Haputkou > Zvolen vlak).

Lubo

Tibor, použi hikeplanner na mapy.hiking.sk ... na zvolenskej zeleznicnej stanici zacina zlta turisticka znacka.

Tibor szalay

Chcel by som sa opýtať, za aký čas sa dá prejsť trasa zo železničnej stanice a späť ?

Knor

Ten okruh som siel pred vyse 20 rokmi a vtedy z tych hradov vela vidiet nebolo. Asi by som sa tam mal pozriet opat. Vedel by som aj rozsirit to umelcke dielo. Uvidim, ci sa mi bude chciet tahat stare pneumatiky tak vysoko do lesa. :-D

Daulagiri

Fakt pekná prechádzka. Bol som tu dvakrát: minulý rok a pred asi 12-timi rokmi. Riadne sa to tam za ten čas zmenilo, aj kvôli vrcholovému odlesneniu. Ale výhľad stojí za to a vlastne celá návšteva.

Majoja

Áno potom som to zistil, treba niekedy aj čítať čo sa píše na smerovníku, ale dal som na gps zo staršou mapou. Prechádzka po brehu rieky mala aj svoje čaro. Na druhej strane aspoň som si to predĺžil. Ostávajú však pekné spomienky na túto turistickú vychádzku.

Vladimír Kobza

Pekný výlet na spríjemnenie popoludnia. V posledných rokoch sa to zmenilo na nepoznanie, práce sa z Horného hradu presunuli v posledných rokoch smerom k Dolnému hradu. Výhľady tiež stoja za to.
Značky (modrá aj žltá) išli pôvodne od železničnej stanice cez Balkán, popri tej otrasnej bytovke a lávkou cez Slatinou, kde sa rozdelili (žltá smer Červený medokýš, modrá smer Pustý hrad). V roku 2010 prišla zmena - lávka cez Slatinu bola zlikvidovaná a značky presmerované do súčasného stavu. Zo žel. stanice ide len žltá, modrá vychádza z centra mesta (Park. Ľudovíta Štúra). Obe sa spoja pod zámkom a už spolu idú mostom ponad železnicu a Slatinu smerom k TIMu Pod Dráhami. Žltá pokračuje ďalej a modrá sa vetví na okruh (Pustý hrad - buď cez Veľký vrch alebo cez Haputku).

Svatopluk Štěpánek

Ide TZT cez Balkán ? Pred tými + - 15 rokmi tam boli
dosť otrasné bytovky plné neprisposobených občanov

Svatopluk Štěpánek

Robia na hradoch ako besní - keď som tam bol pred okolo 15 rokmi, Dolný hrad bol takmer nebadateľný

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum