Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistické mapy európskych krajín

Diskusná téma K článku: Turistické mapy európskych krajín

Hľadáte pri plánovaní pohybu v zahraničných horách "miestny Hiking", Hikeplanner alebo elektronickú turistickú mapu? Nie v každej krajine sú takéto služby pre návštevníkov hôr samozrejmosťou. Dopátrať sa ešte pred cestou k serióznej mape je niekedy nadľudský výkon. Aby sme vám hľadanie uľahčili, nájdite si v zozname európskych krajín svoju destináciu.

Phalike

Ku Svajciarsku by som miesto odkazu na swissgeo dal swisstopo.admin.ch$ret - stranka topografickeho uradu s komplet informaciami o vsetkych typoch map vratane online obchodu.

Froggy

perfektny obchod s papierovymi mapami je vo viedni - Freytag & Berndt na Wallner strase. maju tam skoro vsetko na co si clovek zmysli.

Breo

K Norsku by som doplnil mapovu straku turistickeho portal ut.no Je tu mapova aj textova cast.

Lukas

Gruzínsko nemá k Európe ďaleko: mygeorgia.ge/Default.aspx?map…
V predajni Geolandu v Tbilisi sa dajú kúpiť aj tlačené mapy za dobrú cenu (nikde inde v GE som ich nevidel), v eshopoch sú o dosť drahšie.
Treba ich brať ale s rezervou, je na nich veľa ciest, ktoré roky neexistujú a po niektorých nieje ani stopa, že by tam niekedy boli.
Lepšie skúsenosti mám s OSM mtbmap.cz#zoom=12&lat=42… v Locuse, mnoho komunikácii tam chýba, ale väčšinou tie čo sú v mape, sú reálne použiteľné. Sťahovať sa dá zadarmo. Chýba ale východ krajiny!
Tiež je dobrá LoMaps od Locusu, stojí pár centov (prvé tri mapy štátov zadarmo), má podrobné rozlíšenie a prehľadný výškopis.

map1.eu mám rád, je to najprehľadnejšia mapa na báze OSM vo všetkých mierkách, končí ale za Ankarou beta.map1.eu#zoom=9&lat=…

Tomas Vohlarik

tomXX - presne taku mam zavesenu na stene - len bez spendlikov :-) skoda ze sa ti nepodarilo zohnat taku aku si chcel - na tej by to bolo asi krajsie - na tejto je zasa lepsia orientacia

TomXX

Tomas V: ďakujem, dnes som kúpil v Panta Rhei za 31e, je to takéto niečo bit.ly/2bfJqWv Nabudúce vyfotím detail a pridám sem náhľad. Vyzerá to super. Ešte to ale musím podlepiť...
PS: nechcel som google maps terrain, myslel som tú klasiku kde nížiny sú zelené a hory do hnedej.

Tomas Vohlarik

tomXX - jednu som nasiel, len neviem ci sem mozem dat odkaz na firmu, posielam ti to v emaili

Axel

map1.eu sa neda odporucat. Jedna sa o openstreetmap mapu, ktora uz nebola aktualizovana nejake 2 roky. Projekt renderovania je mrtvy... Ale ano, vyzera to graficky celkom fajn. Akurat obsahuje prudko neaktualne data.

Tomas Vohlarik

jasne chapem, ja mam jednu taku mapu zavesenu na stene je to mierka 1:250000, ale je to automapa.. ty chces asi nieco podobne ako je google mapy - teren. no skusim zistit kde som dal tuto velku automapu robit a dam vediet.

TomXX

Ja som síce celý život "ajťák", ale toto by som mal rád fyzicky a nie softvérovo :)

Tomas Vohlarik

tomXX - v google mapach by sa ti to nepacilo? ja si spendliky pripichujem tam :-) vies si k jednotlivym spendlikom daj aj komentar + fotku

TomXX

Ahojte, možno trochu offtopic, ale chcel by som kúpiť nástennú mapu SR v mierke 1:250000 - 1:275000, ale nič také sa mi nedarí nájsť. Našiel som VGM (Všeobecnogeografická) SR 1:400 000, 120 x 84 cm, alebo potom Automapa Slovenska 1:250 000, 173 x 89 cm... Chcel by som ale ideálne VGM. Chcem si niekde zapichovať špendlíky :) Díky za tipy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum