Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Aplikacia pre Android na snimanie trasy

Diskusná téma Aplikacia pre Android na snimanie trasy

Ahojte Vedeli by ste niekto poradit nejaku vhodnu apku pre mobil s Androidom kde by som mohol zaznamenat prejdenu trasu a stiahnut do pocitaca vo formate gpx. Dakujem

Spacer

Cez vikend som pouzil LocusMap. Celkom sa mi pacil. Treba skusit.

Johanajohana

Pardon zabudla som odpovedat - minulý rok sme turovali v Slovenskom raji a išli sme podla mapy.cz ale striktne som nekontrolovala časy - boli sme velka tlupa aj s detmi a nevšimla som si nejaký markantný rozdiel. Papierovú mapu sme mali ale nepoužívali - apka mi ukazovala online aj kde sme - to bavilo decká.

Peter61

Jana
skusala porovnat casy z appky s papirovou mapou ?

Johanajohana

Dakujem za odpoved. Tušila som, že tie české časy budú od brucha, Mapy.cz som využívala minulé leto v Slovenskom raji - tam to viac menej súhlasilo, výhodou bolo, že to bolo offline a pri spustenom GPS mi to ukazovalo aj polohu na trati.

Lubo

Ahoj Jana,
predpokladam, ze mapy.cz su skor optimalizovane pre cesky charakter hor a preto vo vyssich horach mozu byt uleteni z mnozstva dovodov. My mame nas algoritmus prave postaveny na slovenske pomery a preto si myslim, ze v odhade casu sme presnejsi. Upozornujem vsak, ze je to cisty cas pohybu, nepocita sa s pripadnymi zastavkami a tiez je to stavane na vykonnejsieho turistu. Preto pokial si turu rada vychutnavas a nerada letis, tak ti to bude trvat este dlhsie.

Johanajohana

Dobrý deň - mám prosbu (som tu nováčik a vopred ďakujem za vašu ochotu) - osvedčila sa mi tiež aplikácia mapy.cz ale som v pomykove - tá istá trasa v apke mapy.cz a na webe hiking dáva rozdiel 2km a 2 hodiny - čo je na cca 12km dosť značný rozdiel a neviem komu veriť. Ide o trasu - mapy.hiking.sk/?hpid=RD6Jl Biela skala- Sivý vrch - predný Salatín a dole cez Spálený žlab na Zverovku. Tu je to vzdialenosť 14.6 km čas 7:30

Cez mapy.cz je tá istá trasa mapy.cz/s/1IVCi
Trasa 12,6 km – 5:35 h

Komu mám veriť??

Ďakujem za rady a skúsenosti. Jana

Jjano

Jo, len ako tu už bolo spomenuté, Locus je na prostý záznam zbytočne komplexný ... aj keď teda inak je to skvelý program.

Normálny GPS Garmin nosím len na pracovné túry, kde potrebujem mať istotu záznamu, na moje "dlhšie vychádzky" stačí aj apka... :-)

Lubo

Mne sa najviac z aplikacii osvedcil Locus Pro, no kedze battery pack k mobilu je tazsi ako turisticka Garmin navigacia, skor pouzivam tu.

Jjano

Pred pár mesiacmi zaviedli funkciu záznamu trasy vo svojej androidovej apke aj mapy.cz. Používam to od jesene a vyhovuje. Samotný záznam je bohužiaľ taký nejaký roztrasený, ale výhodou je, že to celé fachčí aj offline, je to na podklade turistickej mapy (nie Google maps), hneď to vyrába aj výškový profil a že je to súčasťou aplikácie, ktorú mám v mobile tak či tak. Takže za chvíľu zmažem aj nižšie uvedený JogTracker.
To "roztrasenie" trasy mi nejako špeciálne nevadí a pre moje účely je OK, ale aj tak dúfam, že Mapy.cz to v najbližších aktualizáciach vyriešia.

Merhorn

Pre turisticku navigaciu pouzivam v smartphone uz spominany Locus, potom ViewRanger GPS a My trails. Mam pocit, ze vsetky pouzivaju rovnake mapy, minimalne s rovnakymi informaciami a funkcnostou su si velmi podobne, spolu aj s inymi tu menovanymi, napr. Orux-om.

Shifak

Kolegovia poraďte. Mám staršiu navigáciu „Navigon“, ale bez doživotnej aktualizácie, takže je nepotrebná. Chcel by som ju naformátovať, inštalovať android (najlepšie najjednoduchšiu verziu), aby bolo možné inštalovať k tomu nejakú turistickú aplikáciu (Turistické mapy, Osmand atď). Sledoval som si aj ROOT aplikácie (ako ZEAM), ale neviem či sú náhradou operačného systému android. Poradíte?

Phalike

Ak chces kombinaciu snimania trasy aj so zobrazovanim turistickych/cyklistickych tras na SK tak Locus Free + turisticka mapa Freemap.sk

TomXX

Súhlas s jjanom, ak ti nebudú vadiť aj mapové funkcie, tak spomínaný Locus, alebo Oruxmaps (ten používam ja).

Jjano

Tiež som to riešil pred časom (aj tu v diskusii). Takých aplikácií na záznam trasy je veľa. Najčastejšie sa skloňujú Runtastic, Locus, Strava, Endomondo, Google Fit a pod. Ja som nakoniec skočil pri neznámom JogTracker, lebo je jednoduchý, neobsahuje veci, ktoré nevyužijem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum