Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Bunda na zimnú turistiku.

Diskusná téma Bunda na zimnú turistiku.

Zdravím, prelúskal som si fórum a a musím povedať, že mám v tom trošku guláš. Nie som žiadny znalec a nevyznám sa v tom, tak prosím o trpezlivosť a ak tým niekoho otravujem tak sa dopredu ospravedlňujem :)Mám veľmi rád zimu a sneh. Chcem chodiť hrebene Fatry aj Nízke Tatry, hlavne keď sú vyslovene zimné podmienky,aj viac dní, keď sneží, fúka ale aj keď je pekne. Uvedomujem si že jedna univerzálna bunda nie je. Poraďte prosím nejaké typy. Čo som čítal, tak sa mi pozdáva Pinguin stratos. Cenovo som ochotný dať okolo 200 eur, možno aj viac, tak nech to niečo vydrží. Ďakujem :)

Martin.K

Takže na zlé počasie (sneh, dažď) budem používať aplinistku. Som zvedavý kolko toho vydrží, šetriť sa ju nechystám :D. A keď bude pekne ale mrazivo a veterno, tak rozmýšlam nad touto čo tu dal remy,
sportrysy.sk/…/#accordion
Vyzerá dobre,nosil by som ju aj keď budem šlapať do kopca s batohom, myslíte že je to dobrá voľba, alebo ak viete o niečom lepšom do takého počasia(pekne, zima,vietor) tak mi prosím poraďte. Cenovo tak ako táto cca. Vďaka :)

Remy

nic v zlom, ale na turistiku (mysli tym aktivny pohyb) je najstupidnejsia kombinacia zateplena a nepremokava (ci uz DWR alebo nejaka mebrana) bunda. Pretoze uz len samotna nepremokava uprava dost zabranuje odparovaniu a v zateplenej to vytvaranie par je ovela vacsie. Potomto vsetko ostava v bunde. Pri mensom prusere bude bunda mokra, pri velkom mraze nestihne preschunt a zamrzne vlhkost dnu v izolacii. Pri viac ako jednodnovke je to potom pecka mat taku bundu so sebou.
Cize na lyzovanie alebo prechadzku OK, ale na aktivny pohyb takato kombinacia urcite nie...

Remy

Martink
Kasli sa softshell, v tom ti bude teplo. Obycajnu tenku vetrovku, bez podsivky, nieco ako sustak.
Pozri vetrovky od Humi z Pertexu (Quantum je malo priedusny, lepsi je microlight) alebo hoci aj nieco taketo:
eshop.canis.cz/panska-lehka-b…
Nie je to ziadna hitparada (mohla by mat lepsiu priedusnost), ale urcite lepsie ako softshell, Hlavne ked je teplo a veterno.

Martin.K

Takže mi bude stačiť softshellová bunda, ide mi o to aby ju neprefúklo.

TomXX

martin.K: do takého počasia beriem softshell...

Martin.K

Remy: Tu primaloftku hlavne na pauzi a keď budem dlhšie stáť.

Skôr teraz rozmýšľam, že keď nebude zlé počasie, bude pekne ale veterno či mám so sebou ťahať aplinistku alebo mi bude stačiť aj nejaká softshelová bunda bez membrány?

Tramtária

Ak chceš bundu do zimných podmienok, tak ber hlavne takú, čo má z vnútra snežný límec. Dosť to pomáha.

Possum

Remy: Chapem. S vyskakujucimi platnickami uz aj rozmyslam, co brat a co nebrat.

Remy

Possum:
Este ze existuju aj internetove obchody zamerane aj na "zlaty stred".

Ak si spokojny, nie je co riesit. Mne Pinguin Stratos dosluhuje a zistil som, ze uz nie som ochotny vlacit 3/4 kilovu bundu, ktoru obleciem par krat v roku ak je vyslovene hnusne

Possum

Remy: Ved toto. Fascinujuce ako dnes kopec obchodu bezi na pomere: 1xVykon k 5xCena, ale zato 10xImage a Marketing. Ale nie o tom...

Ja som zase rad, ze si napisal prispevok, popozeral som si veci a zistil som, ze som so svojim nepriestrelnym pancierom spokojny :) A to je to hlavne :)

Zda sa, ze tie GTX Active nohavice predsa len kupovat nebudem - asi by som ich roztrhal za 5 pouziti. Ostanem pri svojom starom dobrom a cenovo len jemne prehnanom brneni

Remy

Possum:
Ak by som bol ochotny (co momentalne niesom) dat 200 za bundu, idem do gtx active.
Poznam ludi, co ju maju cca 3 roky a bez problemov (pouzivanie aj na backpack), pricom ich frekvencia travenia casu vonku je podstatne vysoka.
Na druhej strane vsetko lahsie je povacsinou na ukor zivotnosti. Ale bud sa bude clovek vlacit s obrovskym batohom s pancierovym vybavenim, alebo jednoducho raz za cas nejaky kus vynavenia jednoducho opotrebuje a vymeni. Samozrejme mam na mysli veci a rozumnou uzitnou hodnotou v pomere k cene.

Possum

Martin.K: podla mna po sezone uvidis, ze Alpinistka je uzasna vetrovka a mas na 2-3-4 roky vystarane :)|

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum