Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hanwag Banks Lady GTX

Diskusná téma K článku: Hanwag Banks Lady GTX

Opäť raz mi začalo obdobie, kedy naložím do nosiča batoľa a chodím s ním po horách. Dieťa aj s nosičom vážia okolo 18 - 20 kg, v závislosti od výbavy, a tak som musela odložiť svoje obľúbené polovičky a poobzerať sa po vyšších topánkach, ktoré mi budú držať členok. Zároveň by mali byť ľahké, a vhodné skôr do lúčnatých a lesných terénov, zriedkavejšie na tatranské žulové chodníky. A tak s nami začal vandrovať aktuálny model Banks GTX v dámskej verzii od značky Hanwag.

Vrana

BTW Sona, dobry vyber miesta na fotenie :-)

Vrana

Suc majitel uz 3 paru Garmont Dragontail, tentoraz MNT bez GTX, musim tymto botkam vytknut jeden neduh.

Na kazdom pare sa mi vzdy predral a roztrhol ten pasik ktorym sa prevliekaju snurky a spevnuje sa tak topanka. Tentoraz uz po roku obcasneho nosenia, hoci v Tatrach dostali trochu zabrat. K tomu sa mi roztrhol zvrsok (koza) na uplne nepochopitelnom mieste, takze to vyzera na reklamaciu.

Inak botky su to dobre. S GTX snad odolaju aj rannej rose :-)

Jaiub

Aj som ich objednal, vysli na 108€, som zvedavy ake budu...

Lubo

Z uvedeného Garmont Dragontail GTX, to je klasika a asi jediná spoľahlivá polovička od Garmontu.

Jaiub

Zrovna maju tento vikend akciu v Adamsporte 20% takze by som sa vedel dostat k 100€ s tymito topankami, co by bolo pre moje potreby najvyhodnejsie??
Millet Trident GTX, Garmont Mystic Low GTX, Garmont Dragontail MNT GTX, alebo postacia aj La Sportiva Boulder X?? Ako som spominal, pekne pocasie, lesne/lucne cesty, niaka ta vodeodolnost (ranna rosa, kaluza, slabsi dazd..)
Dakujem

Sona

Ja s kocikom chodievam v polovickach Adidas, ale s nosicom sa mi v nich zvrta clenok, takze s dietatom v nosici idem vzdy vo vysokych. Ak nemas take problemy, tak polovicky mozu stacit.

MichaelS

Pokud nízké, tak tam myslím s trochou hledání a občasného čekání na slevy není problém do těch 100 éček slušné boty sehnat. Ale zrovna AX2, jak nejsou špatné, do nějakého terénu moc nejsou. Tedy, čistě můj názor, někomu vyhovovat mohou.

Ferofero

...ako píšu ostatní, tak na topánkach netreba šetriť. Ale zase na príležitostné prechádzky - to ťa chápem že nemáš chuť mínať vela. Inak zlatá stredná cesta je ako píše Lubo - ustriehnuť dobrú akciu, daju sa kupiť dobre topánky za rozumnú cenu. uplne najlepšie je ak máš atypicku nohu (rozumej velku) lebo standartné velkosti sa málo kedy dostanu do zlavy, velké čísla skor ked ostanú.

Jaiub

Mne je jasne ze na topankach netreba setrit (ani v buducnosti neplanujem), aj ze kazdy povie sak prihod 50-60eur... Ale zatial nato ze ich budem mat mozno 2-3 krat mesacne obute na nohach na niakej luke nepotrebujem minut 150€ len na topanky, ked viem ze sa bude kupovat nosic(100€) a dalsie veci(oblecko,palice,...). Samozrejme uz ked sa posunieme niekam dalej napr. celodenne Tatry tak samozrejme prehodnotime obuv. A vysoke topanky ani moc zatial nechcem (nakolko ako som povedal planujeme chodit prevazne za pekneho pocasia) koli zbytocnemu poteniu noh... Aj ked zas vaham koli clenku... Co poviete este na ALPINA Royal Alpitex?? V porovnani napr. so spominanymi AX2 GTX.

Cyro

Jaiub, ak je to len trochu mozne, tak na topánkach skus nesetrit. Mam osobnu skusenost s Hanwag Banks, uz mam druhe, tie topánky sa fantasticky nosia, a vydrzia 5-6 sezon (niektorých aj dost drsných). Chodim dost a moja skusenost je taka, ze topánky pod 100 eur sice mozu byt dobre, ale je to dost loteria. A potom som si o rok alebo dva nadaval, ze preco som sa snazil prave tuto usetrit 50-60 eur... Takze zlucit zdroje, narodeniny, meniny, kamarati, jezisko a sup sup kupit poriadne topánky :-)

Lubo

Kvalitne vysoke turisticke topanky sa pod stovku tazko daju zohnat. Pri tej cene a v dobrom pocasi by som skor volil polovicky. Striehni na dobru akciu.

Jaiub

Zapodievam sa podobnou otazkou, na jar/leto chceme zacat turistikovat s malou na chrbte, tak riesim obuv. Samozrejme len lahke tury, ako bolo spominane luky/lesy/hole pokial mozno iba v peknom pocasi... Mam vyhliadnute topanky Adidas AX2 MID GTX, popripade nizke, viete mi poradit nieco lepsie? Nechcem minut viac ako 100€. Dakujem

Sona

Maly ma vyse 11kg, nosic cca 3, zvysok nevyhnutna vybava :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum