Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jar v magickom Raxe - výstup na Heukuppe

Diskusná téma K článku: Jar v magickom Raxe - výstup na Heukuppe

V klubovom kalendári sa tento rok objavila veľmi zaujímavá turistická akcia, a to výstup na najvyšší vrchol Raxalpe, Heukuppe (v preklade Kopa sena). Heukuppe a celý Rax rozhodne nepatria do zoznamu alpských velikánov, no v rebríčku krásy patria na veľmi vysoké priečky. V Raxe nájdete všetko, na čo si len spomeniete - lesy, kosodrevinu, z jari krásne zakvitnuté horské lúky, vysoké bralá, na ktorých je nespočetné množstvo ferrát (nemecky klettersteigov). V Raxe si príde na svoje každý fanúšik hôr, je len potrebné nájsť si čas a vyraziť z Bratislavy smerom za Viedeň.

Autor

Knor,
Tieto túry krížom celou planinou sú fantastické... Treba vychytať počasie. Ale určite na viac dní je to super. Jar vrele odporúčam, Rax je vtedy skutočne fantastický...

Knor

Aaa, uz chapem. Inak, bol som v Raxe uz vela krat, no tak dlhe tury planinou som este nesiel. Asi by som to mal napravit, jar by mohla byt idealnym obdobim. Doteraz ma vzdy zaujimalo obehat co najviac chodnikov tymi strmymi stenami. Je ich tam vela, znacenych aj neznacenych.

Autor

Knor:
Súshlasím, je Hollental ausaicht je skutočne krásnym mistom v Raxalpe. Ale troška sme museli hľadieť aj na čas. A navyše do Raxu som sa vrátil cca po mesiaci, myslím, že 18. - 19.7. toho roku. Vedel som, že počas tejto akcie príde aj na toto miesto. Išli sme údolím Hollentall, neskôr ferratou Alpenvereinsteig (A-V steig) a cez Hollentall aussicht na Preiner Wand a ďalej až na Heukuppe. O tejto akcii zrejme taktiež pripravým článok....

Knor

Konecne som sa dostal k precitaniu clanku. Presli ste toho vela, ale trestuhodne ste vynechali Hollental Aussicht. A boli ste od neho len kusok. Je to jedna z najvacsich atrakcii Raxu. Ked tam zavitate nabuduce, rozhodne si ho nenechajte ujst. (Vid obrazky na googli.)

Knor

V nedeu bolo hore 15 az 20 cm cerstveho prachoveho iskriveho snehu. No obcas sa clovek preboril po kolena. Dolu (700 m) bolo iba 2 cm snehu, no smerom hore to stupalo. Snehom bola obalena kazda vetvicka kosodreviny. Parada.
S tym spankom to je inac. Na odpocivadle musim stat a lahnut si, bo uz na padajuce viecka nezaberaju ani zapalky :-D .Ale ked si na 15 minut lahnem, som relativne sviezi. (Len to nikto nekontrolujte tym, ze mi skocite pod auto - zasa az tak sviezi nie som.)

Rc1

knor to ti fakt asi zavidim :-) ze dokazes rano pred takou prechadzkou este pospat. ja by som to nedokazal. ja mam radsej ked pridem pod kopec este vecer ale aj to sa mi uz podarilo nezaspat :-)

Remy

knor:
Ako to tam vyzera so snehom?

Knor

"Ked ju milujes, nie je co riesit." (Pod ju si samozrejme predstav turistiku.) Tot predvcerom som vstaval 1:30 (mam to blizsie a idem autom) aby som bol (po kratkom spanku na odpocivadle) o 6:15 vo Wildalpen na S okraji Hochschwabu. Ano, je to daleko. No 9.5 hodinova prechadzka nadhernou krajinou, kde si clovek celu cestu vyslapava chodnicek v snehu, zvacsa medzi kosodrevinou, a za cely den nevidi nikde ludi, ani v dialke, to ma svoje caro.

MisoM

Tak ja to mam este kusok dalej :), ale tak je tam pekne. Ono je vela peknych miest na zemi, clovek ich ani za zivot neprejde :)

Skriatok

Ahoj MisoM: Aj ja poznam takych ludi. Moja psychicka hranica je pribl. 150km / 2 hod. Som z Komárna, poznám a aj mám rád Raxalpe:).
Tuto trasu akurat som nesiel, takze vdaka za clánok Jarovi!

MisoM

Skriatok: No tak nie je prvy, aj ja som chodieval do Raxu niekedy na otocku, aj ked to nie je to najprijemnejsie na cestovanie :) a to nebyvam v BA ale kusok dalej :)

Je tam veru pekne, davnejsie som tam bol, aj ked toto uz na otocku tiez nebolo sme tam boli na tusim 2-3 dni a toto bol jeden z viac vystupov co sme planovali vtedy

Skriatok

Ahoj Jaro!

Vzdy som obdivoval /a aj nechápal :)/ ludi ktorý su schopny cestovat na jednodnovky 3-4 hodiny tam aj spat. Radsej tam niekde prespím 2-3 nocí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum