Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Budmerice – Kukla – Šenkvice

Diskusná téma K článku: Budmerice – Kukla – Šenkvice

Výlety, ktorých námet vznikne na poslednú chvíľu, sú často najzaujímavejšie. Bol to aj prípad dnešnej trasy, vymyslenej tesne pred jej začiatkom. Jeseňou odeté Malé Karpaty, turisticky netradičné miesto začiatku a konca, kúsok banskej histórie... sú náplňou dnešnej prechádzky.

Vladvlad

Šubovič: vďaka. Priamo nad kameňolomom, je ich tam viacej, ako je uvedené aj v článku. V okolí je najznámejší Bartolomej, to je klasika. Prvý krát som v ňom bol v roku 1998 a následne až v roku 2016 :)
Ku každej fotke v článku je uvedená aj presná poloha z gps, stačí kliknúť na "pozri na mape" mapy.hiking.sk/?y=48.3633970&… V okolí je zaujímavá ešte menej známa Trojitá štôlňa, kúsok pod Čermákom, pod lesnou cestou, cyklotrasou. Je zatopená, ale aj pohľad z vonku má čaro. Druhú časť Dolinkovského vrchu som si ešte neprešiel, je tam zopár banských diel.

Roman: nesľubujem kedy ale môže byť, dohodneme sa.

Šubovič

Zaujímavá túra, mňa si hlavne potešil Trojičnou štôlňou, tú som ešte nenašiel. Nemáš náhodou jej súradnice? V trase túry rsp. v jej blízkosti ste mali viaceré štôlne, predpokladám, že si v nich už bol.

Knor

V Budmerickom zamocku som bol tyzden ubytovany, ked to este patrilo spisovatelom. Mam pocit, ze vtedy zelena znacka sla lesom na Pilu razc. Z Kukly sa dobre pozeraju silvestrovske ohnostroje a byvalo tam menej ludi ako na Homoli (ked este rozhladna bola OK).

Bazin

dole klobuk pred Tvojimi ocami a rozpoznavanim. Inak ak pojdes niekedy po Du-DNV lokalite napeso hoci aj cez tyzden, tak by som sa rad pridal.Moj mail vies.

Vladvlad

Vďaka za komentár Roman.
Tiež neviem všetko, sám si často lámem hlavu nad mnohými MK lokalitami, na čo slúžili, čo tam bolo, čoho zvyšky vidím v zemi, atď.
Napríklad aj také okolie Devínskej, čo všetko tam bolo (hradiská, pohrebiská, kameňolomy,...). Postupne popridávam nejaké fotky do galérie, napríklad taký val hradiska pri Dúbravskej studničke, opevnená poloha (hradisko) pri tunely Sitina na Poliankach, atď.
Čo sa baní týka, tie sú teraz mojim koníčkom, všetky info sú v knihách, mapách, na internete.
A zvyšok je možno často aj náhoda. Alebo nie? :)

Bazin

hej,hej clanocek aj fotky su na vysokej urovni, len mi nejde do hlavy ako to vsetko vies najst a tolko informacii mas, je zaujimave aj sledovat tvoju fotogaleriu, veru MK je zaujimave pohorie.

Vladvlad

Ďakujem Roman. Aspoň jeden príspevok :)
Spätná väzba je dôležitá, neviem či sa článok páčil, pozdával, ale trasa bola hádam zaujímavá a nenáročná.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum