Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skalité – sedlo Pod Svítkovou

Diskusná téma K článku: Skalité – sedlo Pod Svítkovou

Hranica s Poľskom je dlhá 541,1 km, z toho sa 105 km nachádza na vodných tokoch. Je to druhá najdlhšia hranica Slovenska a z turistického hľadiska asi najzaujímavejšia. Nachádza sa na nej celkom 7 155 hraničných kameňov. Trojštátny hraničný znak Beskydy (Slovenská republika, Česká republika a Poľská republika) tvorí sústava troch žulových monolitov vyznačujúcich bod styku štátnych hraníc v koryte Valovho potoka (obec Čierne, okres Čadca).

Psyloo

->Jozos, jasne ze Svitkova a nie Svistovka;-) vdaka za opravu. Ano propagovat netreba - v PL je ona vseobecne znama bikerom;-)dokonca je podrobnie popisana v jednom sprievodcovi pre bikerov;-) Napokon tomu, na stastie, mimo letnej sezony vela bikerov tam nestretnes. Sice mam rada adrenalinove zjezdy, ale najoblubenejsi moj usek je V.Raca - Serafinov/Zwardon - po modrej alebo V.Raca - Rycierova hora. Neodmietam si kazdorocne aspon 3 krat (na zaciatok sezony, v lete a na jesen) navstivit ten kut na biku ci peso. Dokonca bola som tam raz na biku aj v zimie;-) No ale sme trochu off-topic;-)

Jozos

pre psyloo: moje oblubene bike lokality su prave VR- Rycierova a okolie. ale netreba to propagovat;-)
a kto ma radsej "endorfiny" (ako ja) nez Tebou spominany adrenalin, nech si z Rycierovej do sedla Prislop (asi je to znamejsie pomenovanie toho, co tu uvadzate ako sedlo pod Svitkovou, pozor nie Svistovkou) na biku vyberie zltu polsku znacku okolo schroniska pod Rycierovou gorou. ale okolo chaty je lepsie po luke, nez po znacke, ale to treba poznat. tato trasa sa da naviac odporucit v oboch smeroch. dokonca by som povedal, ze je nezmysel jazdit po tratiach typu DH a nicit tak teren, ked sa ponuka pohodova trasa, kde pri troche slusnosti po osamelom bikerovi nezostane ani stopa.
a este pozor na pesich, ti tu maju naozaj absolutnu prednost, treba sa podla toho spravat.
jozo

Psyloo

Tuto turu som absolvovala uz xkrat aj v opacnom smere, peso aj na biku.Mozem len odporucit, hlavne na jesen. Ak niekto ma rad adrenalinove zazitky na biku vrelo odporucam usek Rycierova Hora - sedlo pod Svistovkou, samozrejme len v uvedenom smere;-)
Pokracovanie zo sedla pod Svitovkou po modrej na Svistovku, Bednarovu, Usust uz nie je take zaujimave.

TDD

boro
otočenie naznačuje jemne rbr69
Pridajte niekto pár upršaných fotiek...

Boro

Ty, Miro, mohol by si mi vysvetliť trochu podrobnejšie to otočenie o 350°?

Rbr69

Ked je autorom Svitek, nazov sedlo pod Svitkovou sa ponuka dvojzmyselne :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum