Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bergans Helium W 40 – batoh pre gramárov

Diskusná téma K článku: Bergans Helium W 40 – batoh pre gramárov

Batohy v kategórii 35 - 45 litrov mám najradšej zo všetkých pre ich univerzálnosť. Viem sa do nich pohodlne zbaliť na predĺžený víkend do hôr a zároveň, keď stiahnem kompresné popruhy, sú v pohode použiteľné aj na jednodňovku. Tým pokryjem značnú časť svojich aktivít v horách. Takým je Bergans Helium W 40, ktorý navyše pridáva "visačku" najľahšieho batohu s chrbtovou konštrukciou vo svojej veľkostnej kategórii – váži totiž iba 1 kg.

Vrana

batoh zlahka otestovany

Mal som ho na chrbte na 2 dlhsich turach (Baranec, Bystra). Nosil som 3 x 1.5l vody, nejake bundy, rolaky, ... de facto som ho naplnil.

S chrbtovym systemom som nehybal, je stale tak ako ho mal nastaveny Lubo. A hoci je to damsky model, musim povedat, ze pohodlnejsi batoh som na chrbte nemal. Lahky ako pierko, fakt skvely.

Uvidime aka bude zivotnost.

Vrana

Batoh som posunul manzelke, kedze planovala kupu noveho, hoci mensieho. Ci ona napise niekedy recenziu silno pochybujem.

Vaha batohu je skutocne nizka.
Celkovo posobi totalne minimalisticky, by som povedal az nedoveryhodne :) Ale to je mozno tym, ze som nikdy neposkuloval po podobnych ruksakoch a ani nemam s nimi ziadne skusenosti. Mam radsej ruksaky, s ktorymi netreba zaobchadzat v rukavickach.

Lubo

Batoh vyhral na Facebooku Vrana. Nech on da vediet ake ma s nim zatial skusenosti. Moje su take, ako som napisal do clanku.
Cisto pocitovo nemam dojem, ze by hmotnost isla dolu za cenu horsieho vyhotovenia a aj materialy sa zdali trvacne, napriek hmotnosti. Co si vsak treba zvazit je, ze ci par sto gramov navyse nebude stat za robustnejsi chrbtovy system a sirsiu vybavu. Mozno by som skor poskuloval po verzii PRO. Jej hmotnost je stale zaujimava voci konkurencii a niektore kompromisy smerujuce k cielu "40L batoh pod kilo" tu nie su.

PaliT

Ľubo, používaš tento batoh ešte? Ako dlho? Mne pomaly dožíva 55l batoh a obzerám sa po Helium 55, sympatická je nízka homotnosť samotného batoha, ale neviem, či to nie je na úkor odolnosti. Okrem bežného používania by mal slúžiť na viacdenné, resp. ďaleké pochody.

Lubo

Na skialp najradsej nosim Deuter Rise 32+ a mam aj 30 litrove ABS. Vacsie batohy nerad nosim, lebo potom nabalim voloviny a je to tazke.

Frolo

Lubo, aký batoh teda používaš na zimné skialpovačky?

Lubo

Ako pisem, nie je to batoh primarne urceny na skialp, no da sa trochu tymto smerom "znasilnit" na obcasne pouzivanie. Komu koncept batohu voni ale nevoni mu nedostatok technickej vybavy, je aj verzia Pro.

Thailon

@Lubo, ano. Clovek si vzdy poradi. Mna len zaujimalo, ci nativne sa do da uchytit na celnu stranu (bez toolu). Uz som si v clanku vsimol cast o tom, ze do A na bokoch sa neda. Cize zaver je taky, ze A nie, celna strana nie bez toolu. OK.

Lubo

Na batoh sa nedaju pripnut lyze do A-cka, to je uvedene aj v clanku. Teoreticky by sa dali pomocou tych snurok na boku, no to by nebolo dostatocne pevne a aj manipulacia s lyzami by bola narocna.
Ano, doplnujuci tool je potrebny. Bezne vsak tento tool nosim aj s inymi batohmi, lebo ho treba, ked davam lyze do A-cka. Mam toho doma na mraky, lebo vzdy mi nejaky pristane odniekial.

Thailon

Resp. ze na batohu sa teda priamo nenachadza uchytenie, aby si mohol mat lyze tak, ako ich mas na foto bez nejakeho doplnujuceho toolu.

MisoM

thailon tym asi myslel sposob, ze pripnes kazdu lyzu na bok a hore ich spojis.

Lubo

Daju sa uchytit, vid obrazky.
Pointa vsak je, ze horny uchytavaci bod je len take masivnejsie ucho bez pracky. Tam som prevliekol ten suchozipsovy spajac na lyze, ktorych sa mi doma povaluje doma viacero.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma