Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Katova skala

Diskusná téma K článku: Katova skala

Existujú vrcholy opradené povesťami, tajmi či temnými historkami. Vrcholy, pri pohľade na ktoré začne ihneď pracovať vaša predstavivosť, či sa to, čo ste počuli, stavia na reálnom základe. Katova skala je jeden z nich. Ide o zaujímavý skalnatý útvar nad Kantorskou dolinou vo Veľkej Fatre, neďaleko zrúcaniny hradu Sklabiňa.

Adushka

Tak trochu podrobnejsi opis trasy je uz do clanku pridany :)

Adushka

Jasne, chapem, ze pre dvojrocne dieta to uplne nie je. Poradim sa s Lubom, a ked tak by som urobila edit a doplnila presnejsi popis trasy :)

Pabloo

je to veľmi pekná túra, exponované vzhľadom k pohybu 2 ročného dieťaťa - a človek čo má problémy s výškou by mal na tých serpentínach tak isto problém, nezvyčajne strmá časť je dlhá...nie je to I obtiažnosť podľa UIAA, ale nie je to URČITE nenáročný terén.
Už rozumiem tým apelom od druhých na objektivitu...keby že opisujem trebars výstup na Vysokú, môžem to hodnotiť ako pohodu, ale aj ako masaker, vzhľadom na konštitúciu, trénovanosť jednotlivca.
Ide mi o to ,že ak si na základe tvojho článku a opisu o ľahkom lesnom teréne vyberú Katovu skalu za cieľ napríklad učky s deťmi ZŠ, tak ťa nebudú spomínať v dobrom.
Neber to prosím osobne...článok, fotky aj lokalita sú super.

Adushka

Pabloo, v case, ked som ten clanok pisala, vychadzali na hikingu najma tury opisujuce celodenne a viacdenne vylety a podobne, takze v porovnani s nimi som chcela dat najavo, ze toto je len hodinova prechadzka. Teraz by som to uz mozno formulovala inak, ale stojim si za svojim, ze vyslap na Katovu skalu je nenarocny. Ano, prvy usek je prudsi, ale je to len kusok. Exponovane serpetiny - no tak to asi nie :) A prach mas teraz vsade, kedze dlho neprsalo. Takze asi tak :) Ale snad sa vam pacilo.

Pabloo

Chodník vedie nenáročným lesným terénom...
dnes sme to boli s 2ročným synom, nechcite počuť tie slová čo púštala moja manželka počas strmého výstupu na margo autora článku...
Trochu objektívnosti by neuškodilo, po červenej značke je cca 40percent výstupu veľmi strmým, prašným chodníkom a zbytok sú menej strmé, ale zčasti exponované serpentíny.

Adushka

Psyloo, dakujem za pochvalu :) no ale pocuj, ked si zvladla s tou nohou Zapadne Tatry, tak toto bude pre teba uplna brnkacka, to si k tomu pridaj aspon Klak este ;)

Psyloo

Adushka - pripajam sa k pochvalam,pekne fotky a velmi zaujimavy clanok - doteraz pre mna vobec nepoznane zakutie. uz viem kam nabuduce mam vyrazit (nenarocna tura vhodna pre rehabilitaciu nohy;-)

IvanB

Ono hneď na začiatku je to za dedinou trochu strmé, najmä keď človek zabudne odbočiť doprava a pokračuje rovno plytkou dolinkou, tá má v závere riadne grády. Ale potom po napojení na značku je to už v pohode, a navyše tam sú (alebo pred 2 rokmi ešte boli) bombastické liany. Také plamienky čo tam viseli by ocenil aj Tarzan. Hojdalo sa na nich bezchybne. Fotky sú ozaj pekné, v zime je tá skala impozantnejšia ako v lete.

Adushka

Dakujem vam vsetkym za pozitivne reakcie, velmi si to vazim :) A tono, tesim sa na doplnenie :)

MatusM

Super, pekny tip na nedelny vylet a bezva fotky:)

Gubo

Pekny clanok, uz dlho som tu nebol tak dakujem za pripomenutie. Chvalim aj fotky :-)

Misob

Vidim, ze je to ovela zaujimavejsi kopcek, ako nedaleky Lucenec, na ktory som sa stveral pri jednom prechode VF... a hore husta smrecina.

Tono

Vyborny clanok! O hradisku na Katovej skale (a nie len o tejto lokalite) dam viac info neskor.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov