Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kriváň a Krivánsky hrebeň

Diskusná téma K fotke: Kriváň a Krivánsky hrebeň

Naľavo je štít Ostrá (2351m), ďalej Krátka (2375m), Kriváň (2494m) a jeho Krivánsky hrebeň, Západné Tatry a Nefcerská veža (2349m). Dolu vidieť v doline Nefcerka Vyšné Terianske pleso (2124 m.n.m., max. hĺbka 3m). V tejto doline vzniká a v jej závere sa nachádza najvyšší vodopád na Slovensku - Kmeťov vodopád, ktorého výška je 80m.

MatusM

Ondro, s tou panoramou si pockaj na upgrade galerky. Aj ja si sporim viacere v zalohe:)

Ondro_RK

--> romozo,
moja trasa v ten deň: Štrbské pleso - Vodopád Skok - Capie pleso - Sedlo Bystrá lávka - Furkotský štít (výstup zo strany Vyšného Wahlenbergovho plesa) - Furkotská dolina - Chata pod Soliskom - Štrbské pleso.
Inak Furkotský štít bol a bude značkovaný a je to veľmi veľmi pekný vyhliadkový bod/vrchol vo Vysokých Tatrách. V tento deň som na jeho vrchole strávil niečo vyše 1 hodinu a vôbec sa mi nechcelo ísť dole :-)

--> Lubo,
ďakujem. Keďže som si už prednastavil najvyššiu kvalitu obrázku pri zmenšovaní, tak takéto artefakty by som už nemal mať. Takže, ak mi ju vymeníte tak by bolo fajn :-)
Možnože som mohol dať aj celú panorámku, ako ju mám nafotenú - od štítu Ostrá po Hrubý vrch, vyzerá to celkom fajn :-)

Lubo

Fajn fotka :-) no JPG artefaktov je tam priiiiiilis mnoho.

Romozo

Ondro_RK > ...takze: Štrbské pleso - Vodopád Skok - Capie pleso - Furkotský štít - ...(snáď Furkotskou dolinou dole)

Ondro_RK

--> romozo,
no moje váhanie trvalo niečo cez 3 mesiace :-D :-D :-D
Inak môj postup výstupu sa dá vytušiť z predošlých fotiek ;-)

Romozo

Ondro_RK > Ešte mi prezraď. Išiel si hore od V. Wahlenbergovho plesa po tej starej, ale celkom viditeľnej, žltej značke alebo od Mlynickej doliny si tesne pod Bystrým sedlom odbočil vpravo po tom vyšliapanom chodníku (pri tej čiastočnej snehovej pokrývke to tade asi nie je extra pohodlný výstup...)? Ináč, tiež som nad tým mojim záberom dlhšie váhal:-)

Ondro_RK

--> jnezky, Rikitan ďakujem :-)
...do popisu sa mi to nevošlo, odkiaľ je to fotené.

--> romozo,
nie vôbec sa nemýliš, fotil som to z vrcholu Furkotského štítu. Ja som vlastne tento záber aj 2 predošlé sem pridal, pretože si aj Ty do galérie vložil pohľad z Furkotského ;-)

...ešte k tej kompresii:
tento obrázok má 89 kB, pretože som mal prednastavenú nižšiu kvalitu obrázku, a ja som to pri zmenšovaní vždy len rýchlo odklikol a tomuto som nevenoval pozornosť...
Keď som si to nanovo upravil, už má veľkosť 321 kB a vyzerá to ozaj lepšie :-)

Romozo

Veľmi sa mýlim, ak tipujem, že to bolo fotené z Furkotského štítu?

MatusM

Najma pri fotkach z VT ocenujem
takyto podrobny popis. Este nezabudaj dopisat, odkial si fotil nech nemusim klikat na mapu (hoci priblizne viem). Prajem taketo pocasie pri kazdej ture!

Ondro_RK

...ahaaa, no vidíš doteraz ma na toto nikto neupozornil, dík ;-) popozerám a ponastavujem si to nejako :-)
Ale aspoň som šetril miesto na HDD v serveri, na ktorom fachčí hiking.sk :-))

Rbr69

Vsetko je ok, len si pozri v softe, v ktorom to zmensujes na tych 738px aku ma nastavenu jpeg kompresiu. Vidiet to na obrazku pri prechode do oblohy je "rozpadnuty rozpixelovany" obraz. Mas to aj u inych svojich fotiek z toho dna. Posledne sme okolo kompresie jpg to rozoberali tu
hiking.sk/…/janska_dolina.html

Ondro_RK

čauko Rasťo,
no to je moja ďalšia panoráma poskladaná celkovo zo 7 foto vertikálne + ešte orezaná a zmenšená na veľkosť 738 pixelov, čo je, ako vieme zatiaľ tu na hiking-u maximum :-)

Rbr69

jpg kompresiou si sice zmensil velkost suboru na 90 kB, ale na ukor kvality obrazku, velka velka skoda tohto krasneho pohladu

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky