Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tribečské prekvapenia

Diskusná téma K článku: Tribečské prekvapenia

Niekedy mám dojem, že niektoré pohoria poznám takmer dokonale. Myslím si, že ma v nich už nič nedokáže prekvapiť. Z tohto omylu ma vyviedla osobná skúsenosť, ktorú som nadobudol počas januárovej túry v pohorí Tribeč. Podľa mapy to ani nevyzeralo, že tu objavím niečo výnimočné, ale skutočnosť bola úplne iná. Preto si vám tu dovolím sprostredkovať svoje zážitky a dojmy, ktoré na mňa tak silno zapôsobili.

Adina

Potvrdzujem pomenovanie Dobrolínske (nie Dobrotínske )skaly. Ak treba, pošlem fotečky tabúľ, umiestnených vedľa skál.

Adina

Po dnešnej návšteve náučného chodníka musím potvrdiť, že ide o krásne a zaujímavé miesta. Veľkým prekvapením bol Oselný vrch, ako píše Tono, s kruhovým výhľadom. Ani mierny opar nezabránil "čítaniu" kopčekov, z ktorých sme dosť veľa len hádali. Krásne lúky Brezovej musia byť v lete čarovné. Lesy v okolí zase na jesen nádherne sfarbené. Tieto miesta sme si hneď obľúbili a plánujeme ešte pár návratov a "prieskumov". Bo je čo objavovať.

Vladex

Ja si myslim ze pri Kostolanoch je pekne miesto Velky Lysec a miesto zvane Hustavy. Ja som tam bol v dobe neskoreho leta a skorej jesene a velmi sa mi tam pacilo. Ale tak kazdemu podla chuti :)

Shingen

priesil: a čo je také zaujímavé na Drže a Ploskej? Mal si na mysli niečo konkrétne?

Tono

Ahojte vsetci. Regagujem na vase prispevky az teraz, lebo len vcera som sa vratil z 4 dnoveho treku po Tribeci a Pohronskom Inovci.
Priesil, v Kostolanoch som uz sice bol, ale na Drze a Ploskej este nie. Ale neskor urcite navstivim.
Jana T, z rekreacneho zariadenia Ondrej su uz len ruiny :o( aj ked tanecny parket este stale existuje. Mas pravdu, krajina je to krasna, oplati sa navstivit!
Karlos, poslem Ti fotky aj nacrt podorysu lokality na Oselnom vrchu. Na Zarnove a Buchlove som bol, ale nezbadal som nic pripominajuce hrad. Ked tam nieco bolo, tak asi v sirsom okoli.
Dobrotin - Dobrolin, zial nazov som cerpal z mapy, kde je lokalita uvadzana ako Dobrotin.
Este raz dakujem za ohlasy.

Priesil

Ahoj Tonko. Tvoje clanky a fotky z Tribeca a Stiavnickych vrchov su super. Ak Ti bude doma opat dlho, skus sa vybrat do Tribeca na Drzu a Plosku v okoli Kostolian pod Tribecom, ak si tam uz pravda nebol. A sprav aj nejake pekne fotecky. Ahoj.
priesil

Ludmila Foltánová

Výborný článok...ja túto trasu poznám z Veľkých Uheriec,cez Benclových štále...a smer Brezová a potom taká nádherná prechádzka na Dobrolín.Presne tento názov poznám aj ja,lebo Dobrotín je uvádzaný v mapách.Raz som tam bola na jar.Bol to krásny pohľad..všade dookola kvitol poniklec...svietilo slniečko,počasie bolo ako vyšité...nádherný pohľad...škoda,že som vtedy nemala sebou fotoaparát,aby som túto krásu mohla zvečniť.Ale nie je ešte všetkým dňom koniec,preto sa túto lokalitu chystám navštíviť znovu.Mám túto lokalitu rada,vždy ma priťahuje kus krásnej prírody, a hlavne miesta,kam chodí menej ľudí,kde si môže človek vychutnať všetky tie krásne okamihy...Ďakujem prispievateľovi,že spomenul aj túto lokalitu,trošku som si zaspomínala.Skutočne treba sa tam pozrieť,je čo pozerať. Prajem krásne zážitky.

Brunopd12

skvelý článok, som z PD a po prečítaní sa tam isto v najbližšej dobe vyberiem-čo najskôr.Inak Jana vdaka za info o cyklistických tratiach.

Čonty

Aj ja som z Topoľčian :), budem musieť si to niekedy prejsť, tie fotky sú nádherné!

JarinoM

Keďže bývam v TO, do týchto končín som už neraz chcel ísť, a hanba,ani som nešiel. Až Tvoj článok,Anton, ma osvietil.Takže si túto trasu zaznačím do kalendára.Vďaka.

Jana T.

...ešte k studničke Ondrej...hore nad ňou, na lúke stála chata Ondrej a veľké rekreačné stredisko bývalých ZDA, pod borovicami veľa stolov, lavíc a tanečný ,,parket"...už letím do roboty...

Jana T.

Ďakujeme za krásne Tríbečské prekvapenia, Tonko !
Na Oselnom vrchu som bola pred rokom prvý krát, a tiež som bola z neho PAF...krásne ružové skaly...výhľady odtiaľ sú až neuveriteľné...v Dobrolínskej jaskyni bývajú netopiere...
V celom okolí je veľa kvalitných cyklotrás...kúsok od Hlbokého Kamenná brána- Deravé skaly,...a množstvo krásnych zaujímavostí v okolí Veľkého Klíža, Brodzian a Krásna...

Karlos

Servus Dali. Pekny clanocek. Potesila ma aj tvoja informacia ohladne fortifikacii na Oselnom vrchu. No mohol to byt mensi stredoveky strazny hradok z obdobia existencie Michalovho hradu, ktory by strazil prechod z Hornej Nitry smerom na Hrusov. Ono jestvuje zmienka stredovekeho hradu v okoli Oslian (M.Bona ho hladal, zmienuju sa o nom starsi historici). Oslany su v najstarsej zmienke zname aj ako samostatny cirkevny distrikt a jednou z jeho hranicnych poloh je udavan aj "skala" strareho hradu.
Hrad by som hladal v masive Chlmoj, alebo Zarnov-Buchlov. Pekne fotky a este raz dik za navygaciu na hrad Rakos.

Mekybo

Nie v okolí Dobrotína,ale na Dobrolína, na mape sa nachádza Dobrolínska jaskyňa a .s. ,pôvodne je to ale Dobrolín...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov