Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nenáročná túra V. – Biele Karpaty

Diskusná téma K článku: Nenáročná túra V. – Biele Karpaty

V prvej polovici marca ma situácia v práci núti zdržiavať sa v okolí hlavného mesta. Tento fakt rozhodol, že vyrážam na jarno-zimnú túru do kraja pod najvyšším vrchom Bielych Karpát. Po zdolaní Veľkej Javoriny mám v pláne nenáročnú prechádzku krajom, ktorý je charakteristický roztrúseným kopaničiarskym osídlením a mäkko modelovaným terénom. Záver putovania bude patriť prehliadke Čachtického hradu a pivku v priam etnografickej krčmičke.

Pod Javorinou

Aktuálna poznámka k článku Nenáročná túra V.- Biele Karpaty:

Z turisticky značenej "modrej" od Haruštiakov je možné odbočiť vľavo lúkou okrajom Panského lesa popod elektrické vedenie na lúky "Kopcovci", kde je inštalovaná lavička s nádherným výhľadom na hrad Beckov, Nové Mesto nad Váhom, Čachtický hrad, Piešťany, veže atomky v Bohuniciach a pri dobrej viditeľnosti aj pomník M.R. Štefánika na Bradle. Na hornej časti lúky vojdete do Panského lesa a pripájate sa na značkovaný Bielokarpatský jazdecký chodník (značenie s jazdcom na koni). Asfaltku križujete až pod poľovníckou chatkou na Kýčere a ďalej vchádzate do lesa po modrej až vyjdete pod parkovisko pri Holubyho chate. Trasa je GPS značená aj s profilom na našej web stránke či FB. Nájsť ju môžete tiež na Bielokarpatskom jazdeckom chodníku (Roh - V.Javorina) v časti od Dúbravy (Vápenky). Trasa od Dúbravy či Haruštiakov je na V. Javorinu lesom kratšia oproti vyznačenej. Určite stojí za zážitok z lesa a keď prekonáte na 3,5 km výškový rozdiel 470 metrov n.v. nedá sa už hovoriť o nenáročnej túre. Bikeri opačným smerom hovoria o skutočnom adrenalíne. K tradičným stretnutiam na Veľkej Javorine ju absolvujeme pravidelne aj 4 krát ročne.

Meky

Cau Tono. Veru pekná turička aj krásne fotečky.My sme ju chceli absolvovat na jesen,ale nevyšlo počasie,takže reparát bude koncom jari.Dík za inšpiráciu.

Tono

Ahojte. Ano mate scasti pravdu. 35 km nie je az tak nenarocnych. Ale trasa vedie velmi pohodlnym terenom. Okrem vystupu na V. Javorinu a Cachticky hrad je to povacsine po "rovine", alebo dole kopcom. Vzhladom na takyto teren som zaradil clanok do suboru - Nenarocna tura. Uvazoval som, ze pokial sa to niekomu bude zdat vela, moze si turu skratit, cast useku sa da absolvovat vlakom, autobusom. Takze toto su dovody, preco Nenarocna tura.
Ale obom dakujem za Vas postreh. Vela zdaru na horach.

MatusM

Heh, tiez pozeram.. :))) A fotky - jedna basen - hadam krajsie ako skutocnost.

Misob

Pekna turicka... ale ze by vyse 35 kilakov bolo nenarocne :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum