Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká jarná túlačka I.

Diskusná téma K článku: Veľká jarná túlačka I.

Na prelome marca a apríla konečne nastala správna konštelácia pracovného voľna a dobrého počasia. Priepustka od manželky je podpísaná, tak mi nič nebráni zbaliť vandrácku výbavu a pobrať sa do hôr. Moje kroky povedú pohoriami Tribeč a Pohronský Inovec. V rámci tejto túlačky plánujem prehliadku viacerých zaujímavých miest, ktoré sa tu budem snažiť bližšie predstaviť. Verím, že v článku nájdete bohatú inšpiráciu k návšteve týchto miest a okolitého kraja.

Shingen

LudoM. : Vďaka! Lokalita Šiance je jedna z posledných archeolokalít, ktoré som v pohorí Tribeč ešte nenavštívil. Inak lužické hradisko je vraj aj na blízkom Kostríne. je tam niečo vidno? Aspoň sídelné plošiny alebo valy?

Ludo M.

Vyrastal som v Janovej Vsi a Javorový vrch je teda môj najobľúbenejší vrch. Bol som na ňom veľakrát aj v čase keď tam ešte bola rozhľadňa. Také počasie som ale nikdy nezažil. Malú Fatru som viackrát iba tušil ako videl a dolu mi to aj tak nikto neveril.
Tip pre návštevníkov JV,hradológov: lokalita Šiance. Po zelenej z JV na východ do sedla s krížom. Za sedlom nepokračovať po značke, ale po ceste vľavo. Asi po 200 m odbočiť na cestu vpravo, táto cesta je pomerne nová, nie je na mape. Po cca 0,5 km sme na mieste, na hallštadtskom hradisku s výraznými valmi. Pod hradiskom je prístrešok a prameň výbornej vody, treba ísť stále po ceste k Hradskému potoku.

Rasto
Dk za info, ja sa len preto pytam, lebo fotky su skvele. Ale to nie je len fotoaparatom ale hlavne autorom fotiek. -)
Tono

Rasto, fotoaparatom... :o)

Ale vazne, Konica Minolta A2

Jana T.

...vďaka za nové inšpirácie...Na Čierny hrad a Člnok určite...

Tono

Ahojte...
Matus, mas pravdu, nejake foto z clanku dam aj do Galerie. Turu Ti vrelo odporucam, ja som bol velmi spokojny.
Miro, vypada to tak, ze altanok uz asi neexistuje. O tom Ciernom hrade si mi na pivku rozpraval :o)

MatusM

uf.. zatial som len preklikal fotky, uz sa tesim ako si clanok "prejdem" nad mapou. A potom niekedy aj v terene, jasnacka.
Dufam, ze aspon niektore zabery popridavas aj do galerky, nech sa zobrazia kazdemu na mape.

Miroslav Svítek

Tóno, pripomenul si mi časy, keď sme sa s "Pňom" túlali v týchto končinách. Pod Člnkom už nie je altánok? Je to pekný kraj s nenáročnými túrami. Tiež nikdy nezabudnem na sovu, ktorú som vyplašil na Čiernom hrade a skoro som sa po...Svojho času som chodil do tohoto kraja 10 rokov na týždňovky a vždy som si našiel čas vybehnúť od Skýcova po Zlatno.Nech Ti to aj v lete šlape a fotí.

Boro

A kde si spal ,ty beťár ? A tie fotky, no škoda hovoriť. nemáš ty zmluvu s počasím ???

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum