Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Gritex membrana

Diskusná téma Gritex membrana

Ahojte,nevie mi niekto poradit,ci je to v poriadku ak topanky s membranou Gritex su po noseni z vnutra vlhke?

Rc1

peter61 a nevies ci ti pod podrazkou dali PU alebo EVU?

Peter61

ad Restday 10/07/15 18:25 :
dnes dosli , vymena podrazky + obsazky, 60,50€, ako nove, iba ten zvrsok dajaky pouzivany

Possum

Ja aj kamaratka mame Grisport topanky na jesen, jar a miernu zimu. Nekupili sme si s membranou gritex, ale sympatex. Ja mam svoje rok, kamaratka uz 3, alebo 4 (velmi intenzivneho slapania), zatial sme nehorazne spokojni.

Ak si odmyslim tvrdost podrazky ako na 'naozajstnej' topanke, tak ziaden rozdiel necitit, dokonca som pri Grisportoch zistil, ze makka podrazka lepsie drzi na skalach :)

Turist

eva pred tyzdnom sa mi stalo to iste v sedielku nad teryho chatou :-) nastastie som mal v batohu sandale :-)
chyba nie je v topankach ale ako tu uz bolo spominane v hydrolyze tej medzipodrazky ktora je z polyuretanu a ta je tym viac agresivnejsia, cim menej boty nosis. tyka sa to vacsiny bot nielen gritexu alebo presnejsie grisportu, nakolko gritex je iba membrana grisportu a nie typ bot. to ze ti vydrzali az desat rokov je skor pochvala vyrobcovi, to vydrzia naozaj maloktore boty...

Peter61
Michaeli, souhlasim, akorat ze tomu clanku rozmuim tak, ze podrazky upadnou i bez noseni -)
MichaelS

Jestli ty podrážky upadly až po 10 letech, tak je to pro Gritex spíš reklama. Násobně dražší boty nezřídka zařvou dřív.

Nevědět nic o použité technologii ..... kterou dnes používá i mnoha modelů prakticky každý výrobce ..... a nadávat přitom na konkrétní botu/zančku je takové .... řekněme nemoudré.

Gritex jako firma mi nepatří, neprodávám od nich nic a ani od nich nic nemám .... to jen tak na okraj.-).

Peter61

Eva, vcera som prave poslal 1,5 kg list s Garmontmi do opravy.

svetoutdooru.cz/…/rozpadly-se… Titulok clanku je trefny. Tieto (Force Suede ? neviem) mali len pociatocnu fazu odlepovania, ale ked so vzal do ruky Freesole, zistil som ze je to hydrolyza PU a sme v keli. Zvrsok je OK, takze 50 € sa vyplati. Foto on the request, vcitane odpovede od Restday -)
restday.sk/…/opravy-trekingov…
Eva_platne_meno

Uz nikdy si nekupim topanky GRITEX!!!!

Turisticke kvalitne kozene topanky znacky Gritex sa mi po 10tich rokoch, podotykam, nezodrate, pretoze az tak casto nemam cas chodit na tury, jednoducho ROZPADLI!!! Pod poslednym stupakom na Teryho chatu mi odrazu naraz odpadli podrazky znacky Vibram. Pretoze material, na ktory boli prilepene, zmenil svoje chemicke zlozenie, skratka, rozpadol sa na prasok. Vdaka dvom chlapikom z Valaskeho Mezizici, co by nikto nacakal, mali v ruksaku kancelarsku hnedu izolepu, sa mi podarilo na Teryho chatu vyjst, ale o Priecnom sedle som si mohla iba snivat. Chatar na Teryho chate mal tu istu izolepu, a povedal, ze \\"je to sezona odpadnutych podrazok\\". Tie dnes pouzivane chemicke materialy su nestabilne, a mozu zmenit svoju strukturu z minuty na minutu. Ked moj otec v minulosti mal kozene kanady, vedel, ze ked su rozbite, koncia. Dnes mas krasne turisticke topanky, a odrazu, ked nemas izolepu, aby si isiel naspat po skalach naboso dokrvava, lebo obuv sa ti rozpadne odrazu a necakane.

Rujir

Takze najskor citacia z webu znacky Gri-sport o membrane Gritex:
Membrána na bázi polyesteru, která je v obuvi umístěna mezi textilní podšívkou a vrchovým materiálem. Je prostupná pro vodní páry a nepropustná pro vodu do určitého tlaku (cca 2 m vodního sloupce). Použití membrány GriTex zachovává obuvi její přirozenou prodyšnost a brání do určité míry proniknutí vlhkosti dovnitř.

GriTex je využíván pro obuv určenou pro lehkou turistiku, tzn., že není vhodný do extrémních nebo vysokohorských podmínek.

A teraz vysvetlenie - dva metre vodneho stlpca je na smiech. V topanke je to priam urazka kupujuceho. Proste to ber tak, akoby tam ziadna membrana nebola. Ak su kozenne, tak sa k nim spravaj ako ku kozennym. Ak su latkove, tak sa k nim spravaj ako k latkovym a hlavne premokavym. Cela membrana Gritex je vlastne len marketingovy tah, aby bola v topanke nejaka membrana, ked uz je to take modne.

Peterf

Ja mam doma tiez take a tiez su vlhke ale od potu a povedal by som ze porovnatelne z goretexovou membranou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov