Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma poradte trojsezonny spacak do 2000,-

Diskusná téma poradte trojsezonny spacak do 2000,-

zatial u mna vyhral Husky Magnum.. chcel by som nieco aspon do 15 stupnov a max 2 kila.. nie perie:) pozeral som aj na treksport polar ale sice mam dost veci tejto znacky cim dalej tym je to u nich horsie. dakujem:)

Peter61
martanko -)
jat i prajem, aby ti nevydrzal ani 5 rokov !
qeci : pri slapani sice nadavas na kazde deko v ruksaku, ale zasa potrebujes "teplejsi" spacak, ako keby si napr. iba vystupil z auta.
Remy

MichaelS:
Ono je niekedy aj 600 vela a niekedy aj 800 malo. Preto su spacaky letne, 3 sz. a zimne. Je to ideal mat vsetky tri, ale to uz je otazka priorit a financii

Kazdopadne tie PP vyzeraju s tou cenou zaujimavo. Len som ich nikde nevidel v obchode aby som osahal :)

MichaelS

To remy .... já jsem jednak šetrnej, jednak vopatrnej.-), a raději se v teple rozepnu, než abych v zimě klepal kosu, toho jsem si v mládí užil až až, když jsme frajeřili jen s celtou a dekou .... a pak za svítání rádi vstávali a rozdělávali oheň:-).

Takže pro mne jako skutečně 3-sz je ten PP 800 úplně ideál.

Je fakt, že já nějaké hardcore akce nepodnikám, takže bych asi s tou 600 vystačil, ale zrovna u tohodle mám raději jistou rezervu.

A taky, ten cenový rozdíl mezi 600 a 800 jsou cca dvě stovky.

Lubo

Recenziu napiste, treba robit osvetu :-).

Remy

MichaelS:
600 g 600 cuin ma Vikng 600 aj Rimo 600 a tam vyrobca udava 3-sz. Prima este pri 800 udava 3 sezonny, dokonca pri 1000 3-sz. az zimny. Kilo peria je cisto zimna zalezitost, v jeseni v tom spat by som nechcel :)
Zase ak ma niekto rad teplo... :)
Ak je za 3500 na co kupovat za 4000.. :)

Martanko:
Dobre robis. Inak ked dobre poguglis maju ich niekde aj skladom. A pozor, niekde este maju material Tactel taffeta, ber novsi, Pertex microlight.
Potom dufam das vediet co a ako, pomozes dalsim...

Klaso111

Martanko ja berem ten Prima Polar 1000 tak som strašne zvedavy ako dopadne testovanie,určite o nom niečo napisem nikde som nenasiel ziadnu recenziu.

Martanko

Cert mi vas bol dluzen! Nakoniec som sa rozhodol, ze predsa zainvestujem a mozno mi vydrzi aj do dochodku a pri slapani a zaspavani Vam budem mozno dakovat :-)
Brat budem pravdepodobne Prima Polar 800, aj ked dodanie Leden 2016, ale to je fuk

MichaelS

To remy .... Polar 600 bych jako 3-sz bral spíš jako nouzovku, ostatně to i Prima na webu píše, že "letní až třísezóní", a přímo u nich je za 3.990.

prima-spacaky.cz/prima-classi…

Ale na Heuréce je i za méně, a někomu by i jako 3-sz stačil. Mně teda rozhodně ne, ale já mám rád teplo:-).

Nicméně možnost to je.

Remy

P61:
Nic netrva vecne :)
Minuly rok som vyhodil 23 rocny perak. Uz bol plochy. U peria pomaha vypranie, len ten bol este z niecoho co vyzeralo ako sypkovina a bal som sa, ze polka peria ostane v pracke. By ma zena zabila...

Vrana

Himalaaaju mam tiez. V tom sa da spat asi uz len v chate, lepsia deka. Ale prve 1-2 roky bol celkom fajn.

So zeninym, pomaly 2 desatrocia starym Arcticom, som vyrazil na SNP-cku. Po 2 nociach isiel domov postou, lebo som sa v nom potil. To vsak boli teple letne noci :-)

Peter61
remy v TS himalaya uz mi je zima aj v maji na Bodoni, ked zacne fukat juzny vietor. obaja sme zostarli -)
Remy

Peter61:
To boli este stare dobre casy TS.Arctic vozi este bracho v aute namiesto deky :)

Teraz k veci:
Martanko chel spacak do 60€, s komfortom nikede k nule. Ty si mu dal do pozornosti vlozku od Sea to Summit, kde sa za tie lepsie pohybuju ceny okolo 40€, co je 70% z ceny spacaka. Udavaju sialene zlepsenie komfotu az o 14 stupnov(dal som si vcera namahu a pozrel recenzie a videa a podla uzivatelov co si to kupili, vyrobca klame.)
Dajme tomu ze mu ta vlozka prida tak 3-5 stupnov, za investovanych 40€, pri cene spacaka 60, je to podma mojo nazoru neekominicke. Osobne by som si bud kupil rovno za 100 € spacak, aleno za 10-15 € z Decathlonu, Tesca a pod. kupil letny noname polkilovy syntetak (vlozka reactor ma 400g) ako vlozku do povodneho, ktory mu urobi minimalne rovnaku, ak nie lepsiu sluzbu ako ta vlozka od StS.
Tym som ja potvrdil a ani nepopieral, ze vlozka urcity tepelny komfort poskytne, ta cibula vytvori komoru ako medzi spacim a vlozkou, tak medzi vlozkou a spacakom.
Islo mi len o pomer ceny vlozky k tomu co hladal Martanko za 60 €.

Primus mam aj so zavetrim a som spokojny. Kolko je uspora neviem, ale 250 g kartusa vydrzala 6 dni ranajky a vecere pre 2 osoby, takze som spokojny nadovsetko.

btw: o tvojich skusenostiach pochyby nemam.

Martanko:
ak chces investovat 60 € za syntetiku, vyberal by som podla mnozstva naplne, teda aj podla vahy. Synetika totiz dost rychlo straca nadychanost tzv. loft (rozdiely su dost badatelne podla pouzitej naplne aj po 20 zbalenioach) a tak si odkazany len na mnoztvo izolacnej naplne. Spacak tak dlhsie udrzi aspon ako taky tepelny komfort. Cize ten hiker za tie prachy by som neriesil.Ak chces riesit objem a vahu tak uz ist rovno do peria.
Hlavne ak perak vydrzi niekolkonasobne dlhsie ako umelina, horsie je to s pociatococnou investicou.
Je to vsak na tebe.

Klaso111:
U Primy boli sporne teplotne udaje pri syntetike, ktore uvadzal vyrobca. Nie kvalita spracovania, ktora je na dobrej urovni.
U perakov je zaujimave, ze udavaju zhruba rovnake parametre ako SJ, ktoreho vyrobky su rokmi overene.
Dokonca Prima na perakoch zmenila material na Pertex microlight, ktory je fajn (predtym mali tusim Tactel taffeta). Predpokladam, ze budes objednavat z netu, cize doma v klude pozries kvalitu spracovania, a prinajhosom vratis. Prima bola tiez moj favorit na zimu, lebo za tie prachy co to dava nema konkurenciu, ale v zime moc neplanujem spat vonku,tak som hladal skor letny perak s 200-300 g peria uzsieho strihu, ktory dam do mojho 3-sezonneho a dostanem tak kombo, ktore ma vyuzietie od zimy az po tele leta a chaty. Je to vsak vec volby.

Warmpeace - mame doma 2 asi 2 roky a v pohode (spane asi do 50 noci).Zatial ziaden ubytok kvality, nadmerne uchadzanie pierok a ani ho nie je citit. Mozno to bolo kedysi, ale pri dnesnych technologiach spracovania to je o inom.
Cena oproti SJ je trochu nizsia (porovnaj napr. Rimo 600 a Viking 600)

SJ - rokmi overena kvalita, servis, zalezi ci si ochotny si priplatit.

PetosBB:
Mas pravdu, ze vlhkost je "nepriatel" peria, ale v dnesnej dobe su uz tomu prisposobene zvrchne materialy. Od DWR uprav (Pertex napr. najprv upravi samotne vlaka a az potom vytvara latk, cim garantuje dozivotnu DWR), po rozne membrany az po hydrofobnu upravu peria napr. zn. RAB. Uz si len vyberas, v akom prostredi ho budes pouzivat.

K tomu tlaceniu klbmi sa uz vyjadril Peter61 a bikemartin...

MichaelS:
Prima Polar 600 (600 g peria so 600 cuin mozme povazovat na 3-sezonny) je u vas za 3500 u nas okolo 130 €

Bikemartin

"zvysis zivotnost spacaka, kedze napr. na vypln tlacis menej klbmi" - horúci kandidát na Ig Nobel Prize

Peter61

@ 21:35 Peto z BB
zmes pouzitelnych linkov a blbosti

Peter61

remy
toto, co pisal martanko vcea o 15:21, je prave situacia vhodna na sea to summit "liner".

btw v novych spacakoch nemam prehlad ( TS down a TS himalaya uz povie daco malokomu, ale tych mojich "par" 4000, bivakov na ladovci i vo VT nepustia)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum