Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prečo chcú spod Vápča vyhnať turistov?

Diskusná téma K článku: Prečo chcú spod Vápča vyhnať turistov?

Turisti prechádzajúci po medzinárodnej turistickej trase E8 môžu mať na mnohých miestach problém s orientáciou. Naši čitatelia nás upozornili na prípad, kedy je zatieranie značky na tejto trase úmyselné a dôkladné. Nejeden turista tak na trase z obce Košecké Rovné cez Kopec na vrchol Vápča zablúdi. Zisťovali sme, kto je za to zodpovedný a ako sa dá tento problém riešiť.

Kroska

U Vaňkovcov na Starej Turej
to vyriešila podobná vykradnutá hlava tak, že "zrušila" zelenú značku smerom na Hrašné odstránením mostíka cez potok. Keď som
vbehla okolo poslednej značky na krásne vykosenú lúčku pri nijak nie pyšnom
dome som obdivovala, akí dobrí ľudia to asi sú, keď takto kosia odvidíšdonevidíš
pre všetkých. Až keď som nevedela nájsť ďalšiu značku
a a nikde sdom sa nedostala,
susedia ma dostali do obrazu. Robí to "ten z mlyna" a každému v okolí tým
ide na nervy. Neviem, čo z toho má - pobehala som mu celý pozemok, kým som pochopila, že sa nikam nedostanem. Nuž,ľudská zloba existuje, našťastie nikto si
nič do hrobu so sebou nezoberie. Milý mlynár umrie,tráva narastie a ľudia si spravia nový mostík./a kdesi inde bude zrútený iný,
ale to je život/

PaliT

Tabuľu so zákazom vstupu do lesa (samozrejme ilegálnym) som pred pár dňami videl aj na Galmuse, značky však boli v perfektnom stave, ceduľa mala skôr účel brániť opusteniu chodníka, ale keďže to už bolo mimo rezervácie, tak je to aj tak bezpredmetné. To ničenie značiek majú na svedomí ľudia, čo s najväčšou pravdepodobnosťou majú sklon ku kriminálnym činom (a stavím sa, že by sme mohli gramaticky použiť už aj čas minulý). Čím intenzívnejšie sa bežná verejnosť bude pozerať na ich aktivity, tým horšie sa budú takí ľudia cítiť a treba povedať, že najlepšie opatrenie proti týmto týpkom, je čo najviac strkať nos do toho, čo robia. Ak sa ľudia spoja a postupujú aspoň trochu koordinovane, tak tí ničitelia značiek môžu mať nakoniec veeeľkýý problém.

Tono

ide o Pov. Inovec, severne od sedla Havran

Jjano

Slovenskóóó, Slovenskóóó, heja heja heja Slovenskóóó!

Kilino

Tu je link na včerajšie správy na STV. stv.sk/…/spravy-stv?date=2012…
Od 14:05 do 16:36
Miloš Krajčík. Mäsiar. vmvkrajcik.sk/
"A každý nech si chodí po svojom! Keď si kúpi, ja som aj turistom povedal - kúpte si les, alebo dohodnite sa vedľa s urbárom a môžte si tam robiť čo chcete!"

Kilino

Soňa, ja som tentokrát nemyslel Pavlíka z pod Vápča, ale majiteľa lesa v Považskom Inovci, na úseku Havran - Svrbice. O ňom to bolo. Spomína ho Palo TT, dva príspevky podo mňou.

Jjano

Soňa, aké zákony ten vlastník porušuje?

Sona

KST to zaujima, je k tomu aj info v clanku. Najprv to opakovane znackovali, davali aj trestne oznamenia, teraz vyznacili trasu inde. Vlastnik porusuje platne zakony, otazne je, co sa mu moze stat, keby aj bol pravoplatne odsudeny. Do vazenia za to urcite nepojde.

Kilino

Dnes bol ten "blbeček" v televízii. V dnešných správach STV bola o tom reportáž. Bola dosť skoro, myslím, že v prvých 10 minútach. Archív bude sprístupnený až zajtra. Odvážil sa aj pred kameru. Turistom odkázal, že si majú kúpiť vlastný les a potom chodiť po ňom. Pozemok oplotil, pretože tam chce chovať nejakú zver či čo. Provizórne ale vyznačkoval, nejakú dočasnú obchádzku. Vyjadril sa aj starosta Šalgočky, v jej katastrálnom území sa jeho pozemky nachádzajú. Starosta potvrdil, že si nesplnil ohlasovaciu povinnosť a plot postavil bez toho. Ďaľšie vyjadrenia už boli alibistickejšie. Musí to posúdiť stavebný úrad, je to v jeho kompetencii a pod. Zajtra si to ešte poriadne pozriem. Aby to neskončilo tak, že budeme turistikovať po asfaltových cestach, lebo všade bude nejaký plot. Neviem, nemalo by toto trochu zaujímať aj KST? Existujú ešte vôbec?

Wotan

Hahaha, blbecek :D Ked nema ten chlap gule, tak gulovnicou sa ohana :) Nech len ho prekvapi vystrelom ;)

Urban

zivan vymaz cache internetoveho prehliadaca.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov