Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nové chodníky okolo Banskej Bystrice

Diskusná téma K článku: Nové chodníky okolo Banskej Bystrice

Na území (bývalého) okresu Banská Bystrica je v správe miestnych značkárov 537,4 km turistických značených trás. K tomuto úctyhodnému číslu treba pripočítať ďalších 79,2 km čerstvo vyznačených chodníkov na území Mestských lesov Banská Bystrica. Hustotou a úrovňou turistických chodníkov patrí okolie Banskej Bystrice k najlepšie vyznačeným oblastiam pre potreby turizmu na Slovensku.

Vladimír Kobza

jantaara. Používajú sa oba názvy, no v poslednom čase sa viacej používa Selčiansky diel (menej Malý diel). Čo je akože správne a oficiálne, takto neviem povedať... Žltá TZT Selce - Čachovo - Selčiansky diel - Šachtička bola vyznačená v lete 2008.

FunTTomas

jana: k dielu len toľko, že Selčania inak ako Selčiansky diel nepovedia a Nemčania tiež.

Jantaara

Nevedela som, že žltá na Malý diel je taká mladá značka.
Tomáš, ako je vlastne správny názov? Ja ho mám vo VKU mape ako Malý diel. Na tabuli je Selčiansky.

Fericki

davnejšie som zachytil spravu o novom značenom turistickom chodníku z Lipt.osady na Končitu.je to pravda?je tam niečo?

Funttomas

V Starohorských vrchov je čerstvo vyznačený nový turistických chodník. Žltá značka vedie zo Seliec (pri Banskej Bystrici) Selčianskou dolinou do lyžiarskeho strediska Čachovo, ďalej stúpa na Selčiansky (Malý) diel a v sedle Šachtička sa napája na sieť TZT. Pri najbližšej aktualizácii turistickamapa.sk$ret bude nová trasa zaradená do našej databázy vrátane služby plánovača túr (Hikeplanner) hiking.sk/…/sluzby-hikeplanne… resp. hikeplanner.eu

Funttomas

zufanka, taktiež by som mohol pridať čerstvo zriadený Lesnícky náučný chodník Jozefa Dekreta Matejovie zo Starých Hôr do Hornojelenskej doliny.

svatopluk stepanek, je síce pravda, že Banská Bystrica má ideálnu polohu uprostred hôr. Ale ako aktuálne samotné mesto vyzerá v hlavnej turistickej sezóne počas rozkopávok (rekonštrukcia inžinierskych sietí a budovanie dopravného obchvatu), to musí byť šok pre každého návštevníka. Pre zaujímavosť si môžete pozrieť kritickú fotorepotáž na dianakosova.blog.sme.sk/…/Let… Našťastie rozkopávky sa netýkajú priamo historického centra, ale kým sa človek prebojuje na námestie, tak si utvorí obraz…

Andrea M.

Chcem sa len podeliť s názorom na miestne značky (ktoré sú aj na fotkách). Viem, že sa jedná o normované značky miestneho značenia a rešpektujem to. Ale zo skúseností viem, že ľudia ich veľmi nepoznajú a mätie ich to. Poznajú väčšinou len klasické pásové značky a keď sa v teréne stretnú s miestnym značením, nevedia, čo znamená. Musím sa priznať, že ani ja som to nevedela a práve v okolí BB ma zaujali a zisťovala som si, o aké značky ide.

Svatopluk stepanek

to je vynikajuca sprava -
banska bystrica je
nejkrajsie mesto v cesko-slovensku a kraj okolo nej je na rodinne vychadzky ako robeny.
dakujem za dobre spravy

Eskimo

Tak toto je naozaj výborná správa!!! Už sa teším, ako si tie chodníky prejdem, keď budem najbližšie v Bystrici!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum