Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Rohace - mnozstvo turistov a retaze....

Diskusná téma Rohace - mnozstvo turistov a retaze....

Ahojte, v ZT som uz bol, ale to najkrajsie som este nepresiel.Chceli by sme ist partia tento vikend. Mal by som dve otazky. Ako je to s turistami na hrebeni Rohacov, vraj su tam castokrat zapchy,je to az take hrozne? Nie vzdy sa da ist mimo vikendu ....:-( A ako s retazami? Nam chalanom to nevadi, ale pojdu s nami aj baby a vraj je to na Ostrom i na Troch kopach dost obtiazne. Mohli by ste mi povedat svoj nazor? Diky!

Kp

asi to bude o šťastí, či stretnete nejaké zápchy. Chodievam tam a ešte som nemusela nejako dlho čakať, kým sa cesta uvoľní. A reťaze sú v pohode, nebrala by som tam ale ľudí, čo majú závrate a strach z výšky, keďže sa ide po úzkom skalnatom hrebeni odkiaľ pekne vidno dole tých niekoľko sto metrov do Smutnej doliny.

Rbr69

Boli sme 12.7.08 v sobotu, celodenne krasne pocasie, ludi primerane, ziadne velke cakacky. Co sa tyka retazi, mnohokrat je lepsia a schodnejsia cesta povedla retaze, len nemat strach, ze ked sa jej nedrzim musi sa nieco stat. Dodrziavam oporu v 3 bodoch "pricapeny" na skalu a retaz len v nutnom pripade. Ak bude fucat alebo sychravo, urcite nech si vezmu dievcence vhodne rukavice na retaze a vhodnu obuv.
Foto Tri Kopy a ostatne tu rbr69.multiply.com/…/50#11

MisoM

ja som tam bol teraz v sobotu, 19.7, cez ostry rohac nebolo skoro nikoho, aleneskor poobede sa uz nazbieralo viac ludi a pri prechode cez tri kopy a pri retaziach na banikov sme stratili mozno aj do pol hodiny. A to sme cakali len asi dva krat. Raz pri zostupe z na Troch Kopach, tam to bolo len radovo minuty. Ale pri retazi na banikov sme tam ostali v zapche cca 15-20 min lebo nejaka dievcina sa bala ist dolu.

Retaze ako take nie su problematicke moc, su tam miesta kde je aj retaz na takom exponovanejsom useku skor ak ma niekto problem z vyskami moze byt problem pri prechode casti hrebena na banikov kde je trasa vedena pomerne exponovanmi usekmi. Na niekolko miestach sa to ale da obist nizsie vychoodenym chodnikom. Ale nie vsetky useky.

Takze skor ako retaze treba zvazit ako zvladate alebo baby vysky charakteru ze ides po mierne naklonenej skale sirky do 1,5-2 m a na obe strany to uz zacina klesat. Netvrdim ze je takych usekov vela ale su tam.

AmpERKO

presne tak ako pise MisoM je to pekna tura, zvlast ked je pekne pocasie ale pravda je ze su tam miesta co su dost take exponovane, ale tie by vas nemali odradit od tury :)

MisoM

tak urcite som to nepisal aby som niekoho odradil od tury, ale radsej nech vedia do coho idu ak tam neboli, ja som to siel uz druhy krat a pojdem aj zase.

Je to krasna tura ale videl som aj teraz v sobotu tam dievcinu co isli smerom od banikova na Tri Kopy a po druhej retazi, kde sme za nimi cakali tych 15 min co som pisal, sa ma pytala so strachom v ociach ci su este nejake retaze na ceste. A to ich este cakalo teda pomerne dost.

Raymond

Normalne tam chodte, vobec to tam nie je zapchate jak zachod na stanici, normalne prejdete.Ale ak maju baby zavrate tak ee

Adushka

Ja sa bojim vysok a predsa som Tri kopy a Banikov dala v pohode. Nechcem to ale nejako zlahcovat, bolo dobre pocasie a sucho, neboli davy, takze sa mi islo fajn a trasu som si uzila.. take to povestne klepanie v nohe som mala akurat vlani na Ostrom Rohaci, ten jeden usek, co vari Matus sem dal foto, inak pohoda..

Merhorn

No pravdu povediac, aj ja mam strach prejst si rohace kvoli tomu co vsetko som cital. Na jednej strane citam, ze je to relativne v pohode, no potom zas niekto napise, ze ide v niektorych castiacvh "o hubu". Asi mi neostava nic ine len si to prejst.
Chcel by som sa spytat ludi co tam boli, ze ci by mohli napisat nejaku strucnu charakteristiku nebezpecnych usekov Banikova, Troch Kop a Ostreho Rohaca zvlast. Ze co je take najvystiznejsie pre kazdu tuto cast zvlast. Pripadne este mozete aj Skriniarky pridat :)
Mam v plane ak to do toho nic nevojde buduci tyzden ist na Baranec a z neho az na Placlive - Smutne sedlo - Ziarska chata tak aspon z blizka uvidim tie pasaze.
Chcel by som si aj prejst takztiez buduci tyzden oblast ktora ma velmi laka a sice:horaren Biela voda - Suchy vrch - Babrky.
No z mapy som si vsimol, ze aj na suchy vrch od Radovych skal idu retaze, ake to tam je? Ja nie som ziaden horolezec len chlapec odchovany na Velkej Fatre preto sa radsej viac popytam.
Btw ma dnes napadlo. Bolo by super ak niekto spravil a mohol by dat link, pripadne kto idete do rohocav skuste spravit videjka tych nebezpecnych pasazi a potom to niekde zavesit na web a hodit sem link, hmm?
Vdaka sa info vsetkym :)

Merhorn

oprava, samozrejme nie suchy vrch ale sivy vrch, pisem to v zhone tak preto viac tych chyb :)

Turis

Merhorn velmi dobrá stránka kde máš popísané nebezpečené úseky ale aj samotné fotky je rohace.cz$ret Je to velmi dobrá stránka. Po hikingu druhá moja najoblúbenejšia:) Určite stojí za to si ju pozrieť.

Merhorn

vdaka turis tuto stranku poznam a prave tamojsi text ma tak vcelku vystrasil a odradil od Rohacov :)
Bolo by super ak by ludia co tam pojdu porobili videjka a nasledne ich zverejnili, pripadne ak tak niekto uz spravil aby ich hodil na web a dal sem linky. Myslim,ze by to ocenilo viac ludi nie len ja :) Urcite ja tak spravim ak sa mi podari napriklad ten Sivy vrch.

Adushka

Na Sivom vrchu nie su ziadne brutal retaze, zvladne ich ktokolvek, kto nema moc kratke nohy :) (a kto ma kratke nohy, tak ho hore vytlacia). Jedna sa len o dve miesta, jedno je uplne jednoduche, druhe take na vysvihnutie, kde sa prekonava taka skalka. Ale kedze to zvladli aj kolegyne z prace, ktore po horach nechodia, tak ty to zvladnes urcite.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum