Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Marhát

Diskusná téma K článku: Na Marhát

Teplo – ufff, koncom mája a v júni v tomto roku boli poriadne horúčavy. Komu by sa chcelo ťahať sa niekde do výšok a na slnkom prepálené skalnaté vršky. Čo takto si dať v tom teple nejakú zalesnenú tieňovú túru, keď už sme zrastení s tými našimi kopcami. Nepomôžeme si a tak som si ja osobne vybral mapu a hľadal som niečo dostupné a s tieňom. Našiel som vrch menom Marhát nad Nitrianskou Blatnicou.

SatelitHomer

tak na druhý pokus sa návšteva podarila a v tom teple bolo na rozhladni príjemna teplota. jediné mínus sú tie nepríjemné mušky v okolí rotundy ktoré bažia po očnom moku

Kajko

Môže byť, lebo sviatok sv.Juraja pripadal na Velkú noc, takže to asi preložili na túto nedelu. A stretli sme buldozer , ktorý upravoval cestu - utláčal ju a vyrovnával.

Kajko

Na velkonočný utorok sme v sychravom počasí prešli túto trasu / ja so svojím 7 ročným synom/ len v opačnom garde - rotunda, Marhát, s.Gajda. Výhlad bol slabý, bolo dosť zamračené, ale pocit z rozladne vynikajúci. Pri prístreškoch na Marháte boli nechané odpadky, ludia miesto využívajú na opekanie - boli tam 2 ohniská. Určite odporúčam ako rodinnú túru a aj rotunda sv. Juraja má svoje čaro.

Bulat

Tak som bol pozriet na Marhate. Skutocne tam stoji novucicka rozhladna. Oficialne otvorenie bude v sobotu 4,10,2008. Vyhlad je fantasticky, prakt. cele záp. SK, viditelny je hreben NT. V najblizsej dobe umiestnim aj obrazok do fotogalerie.

JarinoM

V tohtotýždňovom "My" pre Topoľčany. Aj tam bola odfotená. A že pri dobrej viditeľnosti je vidieť aj Devín.

Bulat

No to je skutocne fofr.Na zaciatku leta tam este neboli ziadne stopy po nejakej aktivite. To sa tam musim vypravit, som zvedavy na samotnu rozhladnu i vyhlad z nej.
Inak je uz otvorena, alebo nejake oficialne otvorenie ešte len bude?

To JarinoM: kde si cital tu informaciu- v Piestanskom týzdni?

JarinoM

Tak dnes som čítal v regionálnych novinách,že rozhľadňa na Marháte už stojí. Sprístupniť by ju mali do dvoch týždňov. Hneď som kukol diaľkokukom z okna tým smerom a ona tam fakt stojí.Takže už sa teším na výhľad z nej.

Dana

Na Marhát chodíme 31.12. už dlhé roky. Najskôr s rodičmi (alebo na "Jurka" cez leto) neskôr s deťmi a teraz s partiou. Vždy tam stretneme niekoho koho cely rok nevidíme a je to super. Piešťanský turisti sú tam od skorého rána a chystajú občerstvenie. Za poplatok dostanete špekáčik, chleba, cibuľu....a spomienkovú "placačku". A samozrejme je tu aj vzájomná ochutnávka prineseného vlastného "paliva". Len občas to kazia nezodpovedný tiež turisti ktorý hádžu delobuchy.Ak dolu nie je sneh tam určite aspoň trochu je. Často je tam doslova krutá zima, stromy zasnežené alebo omrznuté - ako v rozprávke. Chodíme od Modrovej alebo Bezovca-Lehoty. Späť cez Výtoky a Moravany buď pešo alebo objednaným autobusom. A cez leto je tam napr od Výtokov krásna cyklotúra. Takže skúste sa zastaviť 31.12. a určite vám do mozaiky spomienok pribudne ďalší kamienok o našom malom ale krásnom slovensku. Nazdar.

JarinoM

Ja som tam bol minulý rok na Silvestra a veru tá rozhľadňa by tam pasovala. I keď v ten deň by nám bola nanič.Bola hmla.

Lola

ked sme tam pred 2 tyzdnami boli na ture, tak tam boli navlacene vrecia betonu a asi 3-4 ludia tam nieco budovali.

Bulat

Zdravim. Uz som sa pytal, ale pocul som od viacerych kompetentnych ludi ze sa pracuje na obnove byvalej rozhladne na Marhate. Mate o tom nejake podrobnejsie info. event. v akej faze tieto plany su, alebo ci sa uz zacalo so stavbou?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma