Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Diery na Malý Rozsutec

Diskusná téma K článku: Cez Diery na Malý Rozsutec

Malý Rozsutec síce nezaberá taký priestor (ľudovo nerozťahuje sa) ako jeho väčší brat a nepúta pozornosť z takej diaľky, zato zblízka vyráža dych. Je to vrchol so všetkým, čo k tomu patrí - skaly, reťaze, suť a krásne výhľady. A k tomu príchod tiesňavami s vodopádmi a rebríkmi a romantickými horskými lúkami.

Peto.z.bb

Vdaka za info Turis. Zvacsa maju aj zelezne istiace prvky na starosti "klasicki" akteri: Statne lesy, v spolupraci s HZS (ta zabezpecuje najma montaz a kontrolu). Ale ci to plati aj pod M.Rozsutcom s istotou potvrdit neviem.

Turis

včera som šiel z bieleho potoka na malý rozsutec, trošku ma zaskočilo že v exponovaných častiach chýbajú na niektorých miestach reťaze...hlavne pre "botaskových" turistov mi to tam príde dosť nebezpečné. Hlavne čo sa týka strmeho suťového terénu cca. 50 metrov pod vrcholom...neviete kto to má na starosti?

Spacer

Tak som teraz prisiel.
Uf, bola to makacka, ale uzil som si to, bolo krasne, jasno, a k tomu vela vody na dierach, co viac si zelat ?
moja trasa:
Stefanova -> Podziar -> Dolne diery -> Nove diery -> Horne diery -> Maly Rozsutec -> Biely potok -> opat dolne diery a pokracovat do Stefanovej (koli autu).

Adushka

Spacer, pohodka, dala som info, som rada, ze mas pozitivny pristup k veci :) ked tam pojdes, tak si to uzi :)

Jasmina

Cez Diery na Malý Rozsutec...hm...tak to áno.Prešla som túto trasu viackrát a doteraz mám krásne spomienky.Na Malom Rozsutci som bola aj v zimnom aj v letnom období, a každé má svoje čaro.Neviem prečo, ale táto časť Malej Fatry už od dávna vo mne vzbudzovala rešpekt a niečo krásne, tajomné a ešte stále obdivované aj dnes.Kráčať za šumu vodopádov a šumu listov v korunách stromov, to je pohladenie duše, radosť prírody, ktorá nám dáva po stáročia dedičstvo, ktoré je potrebné aj v dnešnej dobe veľmi chrániť !

Daron

inak ja som bol v Dierach po tých prvých povodniach, štvrtok 20. mája, čo bolo 2-3 dni po tom ako prestalo pršať... bolo vidieť, že hladina už klesla o 20 cm nižšie ako pri max. prietoku... dalo sa prejsť v nepremokavej obuvi úplne v pohode (len bude blata veľa)... akurát sa priprav na to, že pár krát si užiješ sprchu... ale bolo to krásne... vodopády padali zo všetkých (inak takmer suchých)bočných potôčikov...

Spacer

:) :)
Nejak mi to uslo, bol som v tom, ze uz je po 15. tom.

Myslim, ze to je koli hniezdiacim vtakom, ano?
Taketo uzavery ja respektujem. Takze velky rozsutec sa nekona.

Ale kde mam najst informacie tykajuce sa sezonych uzaverov v Malej Fatre. (okrem info tu na hikingu).
Presiel som si cely navstevny poriadok, ale nic o uzaveroch som tam nenasiel.

Adushka

Vody tam bude asi stale dost, ale co je hlavne - na Velky Rozsutec plati stale sezonna uzavera, az do 15.6. Chapem, ze kedysi bola ta uzavera neznesitelna (skoro trostvrte roka), ale teraz je scvrknuta na cca 3 mesiace, tak by nebolo odveci ju aj dodrziavat.

Spacer

Vzhladom na varovanie zo stranky hzs.sk sa pre istotu opytam, ak by sa nahodou situacia zmenila.

Zajtra planujem ist cez diery na Maly a potom Velky rozsutec.
Bol tam v tychto dnoch niekto?
Je to naozaj nepriechodne? Mam si vziat cizmy :) ?
dik

Mayko

Zdravim, niekedy na buduci tyzden by sme chceli v pripade priazniveho pocasia prebehnut Stefanova-Diery-Maly-Velky Rozsutec-Stefanova, alebo tak nejako a zaujimalo by ma ako to teraz hore vyzera. Mam na mysli ci sa tam teraz drzi nejaky sneh a tak. Diky.

Merhorn

Miso, mne to najhorsie prislo ako pises hned pod vrcholom v takej zakrutke, ale aj to preto, ze som mal fotak v ruke a nechcel som sa moc na rukach zaspinit :) na tych skalach mi to uz prislo take ok. ale viem si predstavit, ze ak je tam mrte ludi je to na drzku, ked som tam bol ja tam bolo len pomerne malo ludi

Axel

Mal si ist prveho na Babiu horu, ako ja... Poliaci uz mali povinnosti a Slovakom sa nejako nechcelo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma