Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma batoh Deuter

Diskusná téma batoh Deuter

vyber damskeho batohu deuter na 1-dnove tury po horach, lesoch, ... (lezenie nie)

Kaspy

Balancny popruh-Aj ja som nevedel ako ho nazvať, tak som použil "terminologiu" z noveho HUDY katalogu:)

Bikemartin

to je ten medzi ramenným popruhom a batohom hore. Som si uvoľňovanie nevšimol, musím dakedy čeknúť na túre.

Vrana

co to je balancny popruh? Taky pojem v svojom slovniku zatial nemam ;-)

Vrana

tiez tie "cepinove" zlaby nelyzujem kazdy den, konkretne tuto sezonu presne nula ;-) Ale poznas to, ide sa nieco tazsie a zrazu treba vziat lano, sedak, istitka, ... Ked priratam to co v batohu nosim standartne, zrazu je 40l malo.

Vdaka Vam obom za postrehy. Aj dalsie si rad precitam. Hlavne tie negativne ma zaujimaju ;-)

Merhorn

tak tak, popruhy sa uvolnuju, to je asi najvacsia vytka co mam k tomuto batohu. Nosim ho kazdy den, aj do prace... a drzii :)) chrbtovy system este raz vyzdvihujem ako skurocne velmi dobry

Kaspy

...to aby tu len chvala nanho nebola :)...

Kaspy

vrana: "novy" Guide ma malu chybicku, samovolne sa mu uvolnuju vrchne "balancne" popruhy, je ich nutne dotahovat pri zhodeni batoha. Vraj to priznal aj vyrobca a v novej serii pouzil hrubsie...

Bikemartin

2 vrana: skialpujem väčšinou jednodňovky, takže s iným batohom. Guide mám na 2-3 dňové akcie. Lyže som na ňom mal možno 6-8 krát, na plnom aj poloprázdnom batohu, v pohode (zboku, hore páskou spojené do pyramídy). Mám model 2008, ktorý má ešte 2 horizontálne popruhy vpredu, kde by sa dali lyže tiež zavesiť (normálne tam nosím statív, bundu,...). Nové modely tieto popruhy už nemajú.´Cepínové´ žľaby nelyžujem, ale oká na 2 cepíny to má. Chrbtový systém super, spracovanie super - soudruzi vo Vietname asi majú prísneho supervisora ;-). Papierovo je trochu ťažší, ale honiči gramov nosia iné batohy. Bočný vstup do batoha som zatiaľ nevyužil.

Merhorn

Ano myslim ten. Prave preto som pisal, ze by si mal byt kupujuci vedomi urcenia a nedavat za vinu vyrobcovi z pohladu zakaznika nedostatky. Prislo mi, ze som to zrozumitelne napisal.

Vrana

2 merhorn: myslis Guide 45+10? Od batohu takeho typu sa raincover ani neocakava ...

Merhorn

Je to super batoh, len treba ratat s tym, ze je to batoh skro na zimu coho dokazom je aj prevedenie zipsov ktore su vodeodolne a hlavne na vrchliku tzn, ze veeelmi lahko sa voda dostava dnu. Modely urcene na klasicku turistiku maju prevedenie s legou. Dalsia vec je, ze nema integrovany raincover atd. Cize, batoh je to super ale treba vediet na co ho chceme, pripadne si byt vedomi technickych rieseni e nedavat nasledne vinu vyrobcovi.

Yoda

Deuter je super, ja mám futura 26L, od jari do jesene sa v pohode zbalím na dva dni + niečo navrch, a raincover natiahnem aj na TS extrem 45L :-)

Vrana

samozrejme otazka smeruje aj na ostatnych co ho mate, vdaka

Vrana

2 bikermartin: Deuter Guide 45+10, ako si s nim spokojny? Nosievas na nom lyze, cepiny? Vsetko OK, alebo su tam nejake nedostatky?

Planujem nieco kupit na zimne-letne Tatry (skialp, lezenie), letne Alpy (VHT) a Guide 45+10 sa mi zda byt rozumna volba.

Peter61

Kaspy, pod vyskusanim myslim nabalit rupsak, prihodit "externality" a vyskusat. Bral by som mozno aj dve velkosti - jednu na "holy" batoh, druhu aj s externalitami (karimatka, stan etc.) Alebo na druhy pripad mat ponco.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma