Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Dolného Kubína do Oravíc

Diskusná téma K článku: Z Dolného Kubína do Oravíc

Ak by som mal vybrať tri najkrajšie túry, resp. túry s najkrajšími výhľadmi, jednou z nich by isto bolo putovanie po červenej značke z Dolného Kubína. Hoci trasa nevedie žiadnym extrémnym terénom a nie je náročná ani pre turistu začiatočníka, krajina okolo tejto trasy je neuveriteľne krásna. Po deviatich rokoch sme sa na ňu zasa vybrali, aby sme si oživili spomienky a pokochali sa.

Trekfilm

Ahoj,
Čitam si članky z túr na hiking a prečital som si aj tvoj. vždy ma to vtiahne do opisovaneho miesta a preživam to ako by som tam bol.Vela člankov ako aj tvoj je dobrých. Kedže sa venujem amaterskemu filmu napadla ma myšlienka čo tak spojit dobry članok a s videom. resp. natočit z tej tury na ktoru sa pojde film. Viem že už by to nebolo ono text je text a stratilo by to svoje čaro ale trebalo by to vyskusat. O čo mi vlastne ide. Hladam turistu ktori by bol ochotny a schopny napisat text v podobe članku a ten text by sa použil vo filme vo forme nahovoreneho komentara ktoreho by som už ja zohnal.Samozrejme z prijemnym mikrofonickym hlasom. Vo filme by sa použila aj hudba a pod. Prostrednicvom emailov by sme si dohodli turu a podrobne informacie. Tento komentar k članku budem postupne posielat aj dalšim autorom ktori ma zaujali a bol by som rad aby ich bolo viac. Tymto ta chcem oficialne požiadat a poprosit ak by si o tom pripadne popremyšlal či by sme mohli niekedy urobit spoločnu turu z ktoreho by dufam mohol vzniknut zaujimavy film. Kedže bude tam text ktory napisal autor je jasné že bude v záberoch aj on ale kedže to by malo byt hlavne o krásach ktoré možno uvidiet na tejto túre tak viac bude práve takýchto záberov prírody. Ja mám sice nejake osobne rodinne prekažky takže nemožem ist hocikedy kedy sa mi zachce ale ono nejake riešenie by sa našlo. Zatial možem robit len kratke jedno alebo dvojdňovky čiže nič moc ale na začiatok to bude stačit. Netvorim toho vela a mam dlhu pauzu vo filmovani ale mojich zopar filmov aj ked nie s takym komentarom akym chcem najdeš napr. tu .http://www.vii.sk/video/ijb7j7mncj/rokliny-slovenskeho-raja/ .Chcem len pripomenut že su tam 4 filmy , vpravo hore najdeš počet videi ak klikneš na to. Pravdaže nebudem ta nutit aby si to pozrel ak nemaš zaujem nemusiš. Ešte jednu vec by som chcel spomenut. Aj ja si možem napisat članok či text k filmu z tury na ktoru by som išiel ale predpokladam že by som to tak dobre nenapisal a navyše chcem sa pri ture venovat kamerovaniu a podobnym aktivitam takže by bolo vhodne to prenechat niekomu inemu. No zrejme si ešte povieš, azda to nebudem robit zadarmo. Tuto otazku nechavam otvorenu, pretože žial niesom komerčny producent a všetko si financujem sam takže nazyvam sa amatersky filmar aj ked v buducnosti v pripade nejakych uspechov by sa to mohlo zmenit. Určite ak by sa podarilo niečo predat tak odmena by bola. Je to otazkou osobitnej dohody či s odmenou alebo zadarmo. To by sme poriešili v emaili ako aj podrobnejšie informácie , nápady , pripomienky a pod. Na zaver chcem ti ešte raz sklonit poklonu nad tvojim člankom a podakovat že si tento moj komentar prečital až dokonca. dakujem. s pozdravom Miro Kamon.amatersky pripadne poloprofesionalny kameraman a producent. Trekfilm. Moj email. mirokamon@gmail.com

Domo

Krásna túra! Srdce len tak piští... Prechod z Oravic cez Skorušinu do Habovky som si dal asi pred dvomi tyzdami ako rozcvicku pred Rohacmi a tiez tam striekali...no aspon nie som sam :). A neviem ako sa to videlo tebe, ale znacenie v Skorusinskych vrchoch je dost mizerne...par krat som zliezol uplne mimo, mapu som nebral reku brnkacka....no uz viem, ze na hrdinu sa netreba hrat ani v lese za humnami :).

Palic

ked som bol na MB, byval som tam v oboch mnou spominanych chatach. ich majitela neziju ale priamo v MB. musis si to s nimi dojednat vopred, lebo ist len tak naslepo je riziko-mozu mat obsadene.

Rasto

Mal som na mysli, ci ma niekto nejaku osobnu skusenost, kde je to dobre, prijemne a za dobru cenu. A hlavne ked to nie je viazane na pocet osob, proste pridem, prespim a odidem.

Palic

na ubytko v malom borovom mam dva typy-pekne zariadená chalupa (musí byt obsadenost tusim min.5 ludi) a druha , troska skromnejsia a aj lacnejsia (psa akceptuju)-drevena chatka - pozri na ckrodo.sk$ret .Ak to nenajdes skusim pohladat vo svojom vizitkari.
Este som zabudol pripomenut nieco k clanku - Suchy vrch nad Hutami. Najkrajsí zazitok koncom juna-je to BOTANICKY RAJ.

Boro

5ukni na azet.sk$ret a daj do vyhladávača Malé Borové. Je tam toho až-až.

Rasto

Neviete niekto nejaky kontakt na privat v Malom Borovom a kolko asi stoja na noc? Moze to byt aj nieco jednoduchsie. Penzion Borovec pyta na noc 500 Sk ked tam ste na 1-2 noci, co sa mi zda moc vela. Diky za info.

Adushka

Boro pekny clanok, dakujem za opis turicky, ktoru mam aj ja v plane, len sa este nepostastilo doteraz. Inak 18,5 hodiny - no pekne, za presne tento cas som sa ja tuto nedelu dostala z Dubrovnika do Brna.. :)

Palic

trasu velmi dobre poznám.je to naozaj rozpravkovákrajina.Jakubisko tu niekolkokrat natacal svoje filmy.Napr nad Malatinou je pajta-drevená koliba, postavena pre Perinbabu.Natacal sa tam aj Sokoliar Tamász. odvtedy tusim chátra.Tisicrocna vcela, film Želary (Kvacianska dolina)...
Pre mna je to naozaj kultová, priam magická krajina, kam sa strasne rad vraciam. V Malom borovom je vela moznosti na ubytovanie-klud, ticho, ziadne autá a hlavne krasny výhlad do amfiteatru Podtatranskej brázdy.
pekný článok - zaspominal som si.

TDD

A asi 100 vpravo - hore /na sever sa borovica nachádza - je nádherná.

Boro

TDD ,máš pravdu. Je o nej aj písané na jednej strane tej trojbokej info tabuli nad Veľkým Borovým, odkiaľ mám aj informácie a Prosieckej doline.

TDD

A ešte je tu čosi s čím sa Boro nepochválil.

Atrakcia – Borovica lesná - strom roku 2004. Vek borovice je 250-350 rokov. Nachádza sa vedľa cesty do Veľkého Borového (vpravo od červenej značky idúcej hrebeňom). Súradnice GPS ? = 49°12"15.83" ? = 19°30"1.07"
mapysr.sk/…/borovica-lesna-st…

Jarobecka

Veľmi pekná trasa to potvrdzujem aj ja. Najlepšie je, že nie je ani veľmi frekventovaná (možno preto to značenie). Som z toho kraja - spomínaná dedina Pucov - a niekedy uvažujem, čo sa asi stane, keď sa naši ľudia zobudia, začnú podnikať v cestovnom ruchu a naše hole zaplnia haldy turistov...ktorí objavia tú krásu.

Jjano

Boro, hlboko s Tebou súhlasím o tom, že tá trasa, resp. krajina okolo nej je prenádherná. Ja tade často chodím na bicykli a vždy, ale úplne vždy sa zastavím na hornom úseku takej zabudnutej cesty z Osádky do Pokryváča a aj keď to znie pateticky, obdivne sa kochám tými pohľadmi na oravskú krajinu, políčka, lúky, hory v pozadí, ľudí, čo robia na poli ... je to naozaj taká prirodzená krása :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum