Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Od Nitrice k Váhu II.

Diskusná téma K článku: Od Nitrice k Váhu II.

Prvá časť putovania vedúca hrebeňom Nitrických vrchov ma prekvapila. Očakával som väčšiu frekvenciu turistov, hlavne v okolí Rokoša. Zato pokračovanie chodníkmi Trenčianskej vrchoviny mi potvrdilo, že je to kraj turistami totálne zabudnutý. Striedajú sa tu malebné úseky vedúce suchými borinami či teplomilnými dubinami so zanikajúcimi chodníkmi a rozjazdenými zvážnicami.

Priesl

Ved ja sa ani nehnevam, ja som len chcel aby sa znackari troska chapali. Tak horam zdar a vela peknych zazitkov na turach.
priesil

MisoB

Ved ja som to nemyslel nejak hnevlivo... a nepovedal som, ze tak robi kazdy... a mas pravdu, aspon to nie je take jednotvarne :)

Priesl

No veru krasna hajovka,akurat pre fajnsmekrov. Ale borci to o znackaroch si mozte odpustit. Ze by sme sa nesnazili vzit do koze turistu? Fakt je znackari vymieraju. Mlady na to kaslu az na svetle zjavy a o dalsich chybach by sa dalo dlho diskutovat. Takze radsej si znackarov vazte a nejake tie chyby musite prepacit. Ved nechcete v lese znacenie ako na dialnici.
priesil

MisoB

Boro, tak ako vravis, esteze mame aj take "zapadnute" kuty :)
Jaro_p, na medvede si davam pozor vseobecne (nenosim so sebou vonave klobasky...).
Este poznamka k zanceniu vseobecne: nielen na tomto treku som si vsimol, ze vela znaciek je dobre sledovatelnych v tom smere, ako siel znackar. Ale velakrat sa stava, ze sa nesnazil vzit sa aj do koze turistu iduceho opacnym smerom (na krizovatkach, nenapadnych odbockach...).
Ked chodim po znamych koncinach, tak vlastne znacky ani nevnimam... a mozno je to rovnako :)

Jaro_p

Clanok je pekny,ludi tam naozaj moc nestretnes. Okolo Slatiny n.B. si treba davat pozor na medvede, maju tam rozhodne klud a aj miestni moc po horach nechodia. Zle znacenie ma dva dovody: prvym je zrejme nie velky zaujem zo strany KST a druhym majitelia lesov, ktori nemaju turistov moc v laske a znacenie odstranuju. Zelena znacka nad Tr. Teplou ma svoje "caro", keby si bol miestny, tak to elegantne prejdes priamo okrajom luk a nemusis ist sez "udolicko zapadane polamanymi konarmi" a tocit sa naozaj velmi nezmyselne. Faktom ale je, ze na luke sa znacky umiestnuje dost zle.

Boro

Pekný vander, Mišo. Poviem ti, že už som si dávno zvykol na to, že celkom bežne počas troch dní nestretneme ani dušu. A ak, tak je to vždy v blízkosti nejakého rekreačného strediska či chaty, kam sa dá prísť autom. No a stretnúť niekoho takého ako sme my, čo putujú s batohom a spia vonku, to je už tuším úplný zázrak a ak už sa stane, tak sú to zväčša chlapci z Čiech. Všetci hrešia,ako je zdevastovaný chodník na Malej Fatre, ale iné nečítaš, len ako sa tam všetci hrnú. Ako keby nebolo iných hôr na Slovensku. Lenže na tých "obyčajných" horách by asi nebolo vidieť tie goretexové a iné zázraky, čo stáli desaťtisíce a tak dyvy tých "pravých" horalov už majú svoje chodníky a ciele dávno stanovené a nám zostanú pekné a nerušené hory.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum