Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Považia ku stredu Európy

Diskusná téma K článku: Z Považia ku stredu Európy

Mnoho túr som absolvoval spôsobom, že v danom pohorí som pochodil hrebeň a najkrajšie časti, vyzobávajúc tak hrozienka z koláča. V poslednom čase ma čoraz viac lákajú také trasy, kde by som spoznal aj okrajové časti, ak sa takto navyše dokážem dostať z jedného horstva do iného a spoznám tak "súvislosti". Aj na tri dni v závere leta som si zvolil putovanie takého charakteru.

MisoB

Vdaka daulagiri, som rad ked opismi svojich potuliek niekoho inspirujem prip. pomozem pri planovani... :)

Daulagiri

Pekný článoček, páči sa mi takéto putovanie viacerými pohoriami naraz. Niektoré miesta s článku som aj navštívil (Malý Grič, okolie Kunešova) a na niektoré sa už dlhšie chystám (Kremnický štít), takže som si ho rád prečítal.
Čo sa značenia týka tak osobne som pripravený že na málo chodených trasách to môže byť aj zo značením horšie, ale občasné hľadanie značky beriem skôr ako spestrenie túry nie ako výrazné negatívum. Aj keď niektoré úseky v našich horách sú dosť zanedbané no nejaké obrovské problémy som zatiaľ nemal.

A pekné fotočky ešte musím spomenúť. Teším sa na nejaký ďalší článok.

Priesil
Priznavam ze som z Nitry a znackujem Tribec, tak ze mozes prist na reviziu. ) priesil
MisoB

Priesil, priznaj odkial si, nech viem, kam mam najblizsie prist na "reviziu"... :)

Priesil

Ano Misko, beriem, treba upozornit, snazime sa chyby odstranovat, aspon my co mame nastarost nas regiom ano. Ja som jeden z nasledovnikov, len skoda ze nas je pomenej.
pekny den
priesil

MisoB

Mas pravdu Priesil, ze daleko vacsi problem ako nejaka nedobre vyznacena odbocka je nicenie znacenia a nedostatok zdrojov (materialnych aj ludskych) na jeho udrzbu... :(
A podla mna system znacenia stale este JE (v pritomnom case) velmi dobry. Ved to, ked na stokilometrovej ture podrypnem pre 2-3 nezrovnalosti, neznaci, ze by som nechapal znackarov :). Je to skor pre nasledovnikov, aby ta tych usekoch davali lepsi pozor...

Priesil

Dobre Misko, pekna turicka. Len troska o znackaroch. Znackovanie ovplivnuje mnoho faktorov na ktore my nemane dosah. Tazba hlava nehlava, rozny "dobraci" ktory nicia smerovniky, alebo otacaju, dokonca zoskrabuju zo stromov. Ja osobne som pesimista, niektore menej chodene trasy urcite postupne zaniknu, smerovniky nikto neobjedna a pasovku nikto neobnovy, pretoze nema kto. Tak ze budes musiet pouzivat na hajovkach GPS a to je podla mna bez dobrodruzstva. Je to skoda lebo nas system znacenia vytvoreny v sesdesiatych rokoch je velmi dobry, alebo skor bol. Samozrejme ze aj znackar robi chyby,ved kto ich nerobi. Tak Ti prejem este vela takychto krasnych tur a skus troska znackarov chapat.
priesil

MisoB

Ano sapo, ja uz vacsinou tak zvyknem.
Lasica, tak aspon nabuduce budem vediet :)

Lasica

Pekne putovanie.
Skoda, ze si na Magure nepodisiel zo 100-200m smerom na Porubu - je tam tiez luka, ale aj s vyhladom (od Klaku az po cast Velkej Fatry). Na tej vrcholovej luke naozaj ziadny vyhlad nie je.

Sapo

fakt parada :) a to si isiel sam?

Boro

Mišo, úprimne závidím.Krásna túra.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum