Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: K Peknej vyhliadke nad Starým Smokovcom

Diskusná téma K článku: K Peknej vyhliadke nad Starým Smokovcom

Zo Starého Smokovca vedie niekoľko turistických a náučných trás. Prechádzka je zaujímavá tým, že popri náučnom chodníku vyrastá najvyššie položená kalvária v strednej Európe. Na začiatok sa dostaneme po prejdení niekoľkých desiatok metrov asfaltovej cesty, vedúcej na Hrebienok. Chodník je dlhý približne 1 km, je spevnený drobným štrkom, má funkčné odvodnenie. Prechádzku by mal zvládnuť aj kočík. Na konci chodníka je veľký altánok so sedením s dvomi stolmi. Výhľad odkryla veterná smršť z roku 2004.

Adina

Vydali sme sa s drobcami na vyhliadku. Spiatocnu cestu sme si zvolili tento naucny chodnik. Velmi sa nam pacilo. Diela - zastavenia su ozaj velmi pekne.

Zdenči

Pekné fotky. Zaujímavé diela tam vytvorili. Okolo kyselky viedol svojho času aj náš "Južný traverz Slavkovského štítu" :-)

DanielaM

V zime, ked je dost snehu, tak je tu aj "amaterska" bezkarska stopa. Sice na viacerych miestach uslapana chodcami, ktorí si ju nevšimnu, alebo sa im prave najlepsie kraca po jej povrchu. Je to krasne miesto na vychadzku. V besiedke sa pijemne popija caj s krasnym vyhladom.

Adina

O kalvárii som počula, no na vyhliadku som si narýchlo zabehla už párkrát. Voda z prameňa mňam. Kým vyhliadka nezarastie novými stromkami, ktoré aj tu zložila kalamita, treba ju využiť. Ozaj pekné výhľady. Tiež sme absolvovali "výstup" terén kočíkom. Všetkým sa páčilo. Veľmi :-).

Sona

Je to fakt prijemna prechadkza, chodime sem s prckom pesi, s kocikom, so sankami aj s nosicom. Cestu kyselka - altanok ale zvladne len "terenny" kocik. Druhy smer, ako pise Bazin, cokolvek.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma