Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Deti a nadmorská výška

Diskusná téma K článku: Deti a nadmorská výška

Chcel by som sa s vami podeliť o svoje dojmy a poznatky s turistikou detí vo vyšších horských polohách, ako sú Tatry a Alpy. Čo vás možno do budúcnosti navnadí a povzbudí k tomu, aby ste so staršími deťmi zvážili aj dlhšie a ťažšie výlety.

Cvocinakopci

Pěkné, takové články i Lubův koment jsou fajne. My máme zatím méně roků (6+1), ale 6-letý celkem slušně chodí, zatím pod 3000.

Lubo

Pekne ciele davaju tvoje detvaky. Snad aj tie nase v tom veku budu podobne hopsat. Zatial mame za sebou test na Piz Boe (3152) s lanovkou na Sass Pordoi (2950) potom dole k chate Rifugio Forcella Pordoi (2850) a dalej po rovine pod Piz Boe. Tam sme nechali Matka (3r) so Sonou a my s Kubkom (7r) sme pokracovali na vrchol a odtial dalej smerom k Refugio Boe a nazad popod Piz Boe a rovnakou trasou spat na lanovku.

Aklimatizacia nebola. Len sme spali v Passo Pordoi (2240). Matkovi to moc nesadlo (s vynimkou lanovky) ale neviem povedat, ci kvoli nadmorskej vyske alebo kvoli jeho povahe :-). Kubko to zvladol bravurne, len pocas navratu nazad rovnakou cestou sa uz nudil. 100m vysvih na Sass Pordoi uz fucal a nechcelo sa mu. slapat do kopca.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma