V rokoch 2006 a 2007 prebehla generálna prestavba chaty. Aktuálne informácie nájdete v novom článku o Kamennej chate.

Medzi miestne špeciality, ktoré je hriechom neochutnať nepochybne patrí Buchta Chopok – je to takmer na celý tanier veľká parená buchta poliata vanilkovým pudingom a ozdobená tekutou čokoládou a šľahačkou. Taktiež čaj z horských bylín je veľmi chutný. Miernym negatívom môže byť skutočnosť, že všetky nápoje sú podávané v plastových pohároch, avšak pri množstve obslúžených hostí je takéto opatrenie vzhľadom na nedostatok vody nevyhnutné.

Okrem jedla a pitia majú na chate v ponuke aj tričká, zimné čiapky a čelenky s nápisom Kamenná chata pod Chopkom. V prípade núdze oceníte aj ponožky prípadne čelovku, ktoré sa tu taktiež dajú zakúpiť.

K výbornému pocitu z pobytu na chate a priateľskej atmosfére nepochybne prispieva mladý personál, ktorý sa nezabúda na svojich zákazníkov usmiať a svojich pravidelných zákazníkov si často pamätá aj po mene. Po zanechaní sprepitného Vám s úsmevom na tvári zazvonia na množstve rôznych zvončekov, ktoré visia v okolí pokladne. Mnohí poskytovatelia služieb na Slovensku by sa od týchto mladých horalov mohli veľa naučiť.

Cez deň vysokohorskú idylku narúšajú civilisti, ktorí sa vzhľadom na blízke rekreačné stredisko Jasná, v okolí pohybujú v hojných množstvách – najmä za pekného počasia ich je ako húb po daždi. So súmrakom však odídu do tepla a bezpečia svojich hotelov v Demänovskej doline a atmosféra na Kamienke sa rýchlo mení. Ubytovaní hostia vymenia plastové poháre za sklenené krígle na pivo a porcelánové šálky na čaj alebo mlieko, ktoré si strážia zvyšok večera.

Ak máte štastie na pekné počasie s veľmi mierne zatiahnutou oblohou, vychutnáte si pôsobivý západ slnka s fotoaparátom v ruke naháňajúc v okolí chaty to správne miesto s dokonalou kompozíciou pre dokonalý záber. Po slnečnom zážitku ešte poslúži svojmu účelu panoramatická latrína vzdialená od chaty necelých 30 metrov, z ktorej sa naskytne sediacemu prekrásny pohľad na južné svahy Chopku a Ďumbiera.

Keď sa večer chýli ku koncu, odoberú sa hostia do nocľahárne, kde na nich čaká hromadná dvojposchodová posteľ, dve deky a vankúš pre každého. Zaželajú si dobrú noc a tešia sa na zážitky, čo im pripraví nasledujúci deň.