Poloha a prístup

Prístrešok sa nachádza pod Čiernou horou, neďaleko sedla Červená mláka. K prístrešku sa môžete dostať zo sedla Červená mláka (zelená turistická značka) alebo z priľahlých obcí (Pavlovce, Petrovce, Hermanovce nad Topľou) odkiaľ vedú turistické chodníky, ktoré sa pod Oblíkom križujú so zelenou turistickou značkou.

Popis objektu a možnosti nocľahu

Prístrešok je postavený na okraji čistinky pod mohutnými bukmi. Objekt (6 x 4 m) tvoria drevené nosné stĺpy, nad ktorými je plechová strecha. Chýbajú bočné steny, preto prístrešok neposkytuje ochranu proti vetru a bočnému dažďu. V nečase je však možné pripevniť z náveternej strany celtu alebo PVC fóliou, ktorá vytvorí dokonalú ochranu.

Na spanie slúži kamenná podlaha, takže použitie vlastného spacieho vaku a kvalitnej karimatky je viac než nutné. Kapacita stavby pre nocľah je 6 - 8 osôb (po odsunutí stolov aj viac). Hneď v susedstve stojí lesnícka chata, kde je možné prenocovať na verande (2 - 3 osoby).

Vo vnútri prístreška sa nachádza stôl a po obvode sú na nosných stĺpoch pripevnené lavice, ktoré sa však nedajú použiť na spanie, pretože sú dosť úzke. Pred prístreškom sa ešte nachádza upravené ohnisko a ďalšie lavice.

Voda

Vodný zdroj sa nachádza asi tridsať metrov západným smerom od objektu a vedie k nemu výrazný chodník. Prameň je výdatný a nezamŕza ani v zimných mesiacoch.