Poloha

Chatka sa nachádza v Západných Beskydoch (Moravsko-sliezske Beskydy), na výbežku vybiehajúcom na juhozápad od kóty Uhorská (1028 m). Lesná zvážnica so zelenou TZT, ktorá stúpa z klokočovskej osady Vrchpredmier smerom na pohraničný hrebeň, prechádza len pár metrov povyše. Pri výstupe z Vrchpedmiera cesta širokým oblúkom obíde samotu Haferovci, v lese urobí zopár serpentín a od poslednej zákruty po asi 100 m sa treba obzerať doprava na nenápadnú odbočku lesnej cesty. Pri príchode zhora od rázcestia Uhorská je chatka viditeľná lepšie.

Prístup

- zelená z Vrchpredmiera, 1:00 h
- zelená z Uhorskej, 0:35 h (na hrebeň po modrej ďalších 0:15 h)

Objekt

Chatka stojí na kamennej podmurovke na plošinke vybudovanej v zalesnenom svahu. Steny sú obložené plechom, pozdĺž dvoch strán je veranda s bočným zábradlím do metrovej výšky obitým doskami. Krov nesie kvalitnú plechovú strechu. Okenice sú oplechované a uzamknuté, ale dvere do chatky vylomené a pohodené v lese. Vnútri je predsienka so skriňou a hlavný priestor s dvomi poschodovými posteľami, zopár matracov, stolík a skladacie stoličky. Nie je tam vyslovený neporiadok, ale celé vnútro chátra. Vnútri by našlo útočisko 6 - 8 nocľažníkov, na krytej terase ďalší 4 až 6. Teda aj keby v budúcnosti chatku opravili a zamkli, terasa sa zrejme bude dať využiť.

Okolie a voda

Neďaleko stojí drevená latrína. Studnička sa nachádza 350 m povyše (cestou na Uhorskú) pár metrov pred inou lesníckou chatou. Podľa mapy by mal byť prameň aj 60 m na sever pri lesnej ceste.