Poloha a prístup

Búda sa nachádza na červenej turistickej značke, ktorá vedie hrebeňom Slanských vrchov blízko obce Slančík. Od železničnej výhybne s rovnakým názvom je vzdialená pár minút výšľapu miernym kopcom. V smere od Regety ku Slanskému hradu sa búda nachádza na ľavej strane asi 50 metrov od cesty, ktorou vedie značka (do 15 minút od Regety). Treba byť pozorný a určite ju nájde každý, kto pôjde okolo. Od Slanca je objekt vzdialený približne 1.20 h chôdze.

Objekt

Búda je veľmi skromná. Kto by očakával prične alebo dvere či iný luxus, bude sklamaný. Na druhej strane, búda ponúka vcelku dobrú plechovú strechu, ktorá ochráni pred prípadným dažďom. A hoci steny tvoria len dosky, medzi ktorými sú diery ako v ústach krčmového bitkára, mala by búda ochrániť aj pred bočným dažďom, pretože sa nachádza v hustom poraste.

Vo vnútri sa nachádzajú po stranách tri veľmi úzke lavice, ktoré sú na spanie nevhodné. Dajú sa vybrať, a tak vznikne na zemi miesto na spanie pre 3 až 4 ľudí.

Voda a oheň

Prameň sa v blízkostí nenachádza. Je možné poprosiť o vodu v blízkej železničnej výhybni Slančík, alebo pri horárni Regeta. Ďalšia možnosť je prameň pri obci Slanec, ktorý v mape nie je zaznamenaný (N 48.64416 ° E 21.47111 °). Súradnice prameňa sú len orientačné, stačí sledovať okraj cesty (5 metrov pod cestou) a nemôže byť problém nájsť betónovú skruž s betónovým krytom navrchu. Studnička je veľmi výdatná a aj v suchom počasí bola plná vody.

Ohnisko je priamo pred búdou. Dreva je v okolí veľké množstvo. Ideálne je si lavičky z búdy vyniesť von k ohnisku, aby bolo na čom sedieť. Ohnisko však nie je obložené kamením, preto je potrebné byť najmä počas suchých období pozorný.