Čo sa bude robiť?

Orezávanie, obstrihávanie, odhadzovanie a iné formy pasovania sa s kosodrevinou, konármi a kríkmi pretŕčajúcimi do chodníkov vedúcich na hlavný hrebeň Nízkych Tatier v oblasti Dereše a Veľká Chochuľa. Cieľom je obnoviť chodník tam, kde ho pohltila príroda, pomôcť rozvoju turizmu a stráviť pekné chvíle vo veselej partii.

Kedy a kde?

11. - 13. 9. 2015, stretneme sa v piatok večer od 19.00 h v Základnej škole na Školskej 622 v Brusne, kde budeme mať základný tábor. Priblíženie k hrebeňu a späť zabezpečíme (treba rátať aj s pešími presunmi).

Koho prosíme o pomoc?

Pilčík s motorovou, ručnou alebo inou pílou, strihač, sekáč, odhadzovač konárov, pomocníček (roznášanie nápojov, zmrzliny, koláčov, klobás, zodpovednosť za dobrú náladu všetkých účastníkov). Slovom - fyzicky zdatný jedinec s vyvinutou láskou k prírode.

Ako sa prihlásiť na brigádu?

E-mailom na adresu parbat.sportovyklub(zavinac)gmail.com do utorka 01. 09. 2015 s obsahom:
- meno a priezvisko,
- telefón,
- e-mail,
- informáciu o vlastnom pracovnom náradí. Prihláseným zašleme informácie o detailnom pláne fušky.

Čo si treba priniesť?

Každý: pevné topánky, celotelový odev (napr. montérky), dačo proti dažďu (pršiplášť, GoreTex), pracovné rukavice, karimatka, spací vak, jedlo na víkend, čelová lampa, poistenie na hory, dobrá nálada.

Kto má a môže: motorová píla (so skúseným pilčíkom prislúchajúcim k nej), ručná pílka, sekera, mačeta, záhradnícke nožnice, čokoľvek, čím sa dajú strihať tenké konáre.

Vďaka dobrovoľníkom sme prerezali mnohé úseky v Nízkych Tatrách, v reportážach z roku 2013 a 2014 sa môžete dozvedieť viac o našej práci. Budeme sa tešiť na každý ďalší pár šikovných rúk a za odmenu ponúkame dobrý pocit z užitočnej práce a krásne chvíle strávené v príjemnej partii.

Akciu organizuje Športový klub Parbat a naši partneri:
- Lesy Slovenskej republiky, štátny podnik, Odštepný závod Beňuš,
- Správa Národného parku Nízke Tatry,
- Klub slovenských turistov, Sekcia značenia KST,
- HIKING.SK - mediálna podpora.