Pozor, objekt je od novembra 2013 nepoužiteľný. Pri plánovaní túr s ním nerátajte!

Chata sa nedá prehliadnuť, leží na okraji lúčky, vzdialená len pár metrov od rovnomenného rázcestia zeleného turistického chodníka (č. 5643) smerujúceho z obce Pružina cez sedlo Samostrel až pod vrchol Strážova. V tomto úseku chodník vedie po spevnenej lesnej zvážnici.

Na kamennej podmurovke stojí prízemná drevená stavba s pôdorysom asi 8x8 m. Strecha je pokrytá plechovou krytinou. Okná sú zamrežované a dvere pozamykané, takže dnu sa nedá dostať. Avšak v jednom zo štítov je vchod, stačí pristaviť v predsienke opretý rebrík a ste na rozsiahlej povale. Jej podlaha je krytá linoleom, v časti sú rozprestreté matrace, v kútoch naskladané nepotrebné veci. Priestor je osvetlený zatváracím okienkom v protiľahlom štíte. Škoda, že podlaha krytej verandy je rozbitá - dala by sa tiež využiť na bivak.

Chatu využívajú na ubytovanie miestni jaskyniari pri prieskume krasovej priepasti medzi Kačkami, ktorej ústie leží v lese pod neďalekými skalkami. Je zakryté hrubou mrežou, ktorá umožňuje pohľad nadol, vedľa je čiastočne už nečitateľná infotabuľa. Na lúke pred chatou je ohnisko s lavičkami, povyše neho pod smrekmi senník, dolu pod lesom suchá latrína. Nedostatkom je neprítomnosť akéhokoľvek zdroja vody - aspoň ja som žiaden nenašiel.

Prístup

- zelená značka z Pružiny cez Briestenné, 2.00 h
- zelená značka zo sedla Samostrel cez Hrubú Kečku, 1.10 h