Malý strom je príbehom indiánskeho chlapca, ktorý sa na život pozerá svojim detským úprimným a neskazeným pohľadom, vyrastá so svojimi starými rodičmi. Je tu pekne vykreslený pohľad na ich vzájomný vzťah plný citu, ľudskosti a spätosti s prírodou.

Múdrosť vlkov – knižka ma dostala dojímavým spracovaním vlčej svorky a ich vzájomného láskavého vzťahu, ktorým sa nezištne medzi sebou správajú. Toto by malo byť vzorom pre ľudstvo!

Večne spievajú lesy je severská literatúra pojednávajúca o medziľudských vzťahoch uprostred drsnej prírody. Pekný opis prírody a ľudí žijúcich v nej. Dozvieme sa, že tvrdí ľudia v drsnej prírode ukrývajú v sebe cit a ľudskosť.

Vzhůru - Bear Grylls tu opisuje cestu na vrchol Mount Everestu. Veľmi príjemné čítanie so zážitkami, ktoré vás vtiahnu do deja a prežívate určité situácie, akoby ste sa tam nachádzali.

Rok v divočine je knižka od ochranára Karola Kaliského, v ktorej môžete obdivovať jeho nádherné fotografie prírody a Karolov pekný komentár.

Krížom krážom prírodou je knižka od milovníka prírody Miroslava Sanigu, ktorý opisuje malebnú Veľkú Fatru, príbehy a dobrodružstvá dvoch kamarátov počas potuliek čarokrásnou prírodou.

Chotár pod Čiernym Kameňom – táto knižka by mala byť v knižnici každého milovníka prirody. Pokocháte sa krásnymi Sanigovymi fotogramiami z prírody jeho rodného kraja, doplnenými unikátnymi zvyklosťami a zaujímavými informáciami z histórie dávnych predkov ako sa voľakedy ťažko žilo, nás núti zamyslieť sa nad dnešným konzumným životom.

Rozjímanie s hlucháňmi – pekne opísané príbehy s hlucháňmi, ktoré je potrebné chrániť.

--
_Spolupracovali: Tatiana Filipková a Lubo.