Poloha

Chata stojí na hrebeni najvýchodnejšej časti Revúckej vrchoviny, priamo na zelenej značke, na Chodníku Pavla Jozefa Šafárika. Najbližšou obcou je Rožňavské Bystré, odkiaľ vedie lesná cesta až k chate. Asi 45 minút od chaty na východ sa týči vrch Turecká (953 m), na ktorom stojí rozhľadňa Turek.

Prístup

  • z Rožňavy (vlak, bus) po zelenej za asi 3.15 h,
  • zo sedla Filipka po zelenej za asi 2.00 h,
  • z Rožňavského Bystrého (bus) po lesnej ceste za asi 1.15 h.

Objekt

Chata je postavená z dreva v štýle zrubu a stojí na malej lúčke pod mohutným dubom. Strecha je z falcovaného plechu, nad vchodom je predĺžená a vytvára spolu so zábradlím malú terasu. Podlaha terasy je z betónovej dlažby, môžu na nej prenocovať traja ľudia. Zo zadnej strany chaty je pribudovaná drevená strieška na uskladnenie dreva.

Oproti chate je postavený veľký drevený prístrešok so strechou z vlnitého plastu. Boky prístrešku sú do výšky približne 1,30 metra obité doskami, podlaha je vysypaná štrkom. Vo vnútri sú provizórne drevené stoly a lavice. Prenocovať tu môže asi osem ľudí na stoloch a štrkovej podlahe.

Pred chatou je provizórne ohnisko s posedením. Na lúčke pri chate je množstvo drevených lavíc a stolov, ktoré slúžia turistom pri Výstupe na Zeme.

Voda

V blízkosti chaty nie je žiadny zdroj vody. Najbližší zdroj je upravený prameň potoka Zimná voda, vzdialený asi 25 minúpt po lesnej ceste na juhovýchod.