Objekt

Prístrešok sa nachádza v podstate priamo na červenej TZT Dobrá Voda – Dolná Raková (Štefánikova magistrála). Leží pod asfaltkou, teda treba z nej zostúpiť pár metrov po svahu dole k potoku Raková. Na štyroch betónových štvorcových doskách a štyroch krížom preložených hranoloch, je drevená podlaha. Na nej sú dve lavice a stôl. Strechu z kvalitných škridiel podopiera šesť stĺpov. Bočné steny nemá, ale strecha je predĺžená až na úroveň lavíc a nemalo by dnu pršať ani pri bočnom vetre. Tým, že je prístrešok vo svahu, jedna strana - bližšie k potoku je dosť vysoko a radšej som vchádzal a vychádzal stranou bližšie k asfaltke. Vyspia sa tu pohodlne štyria ľudia a ešte si budú mať kam odložiť veci.

Vedľa prístreška sa nachádza ohnisko, pekne obložené kameňmi. Mal som spoločníkov, ktorí si sem prišli opiecť špekáčiky a vraj tak robia dosť často, keď auto odstavia pár sto metrov pred rampou brániacou vo vjazde neoprávnených áut. Dreva v okolitom lese je požehnane a o strom je opretých zopár pripravených ražňov.

Voda

Pár krokov za potokom, cez ktorý vedie lavička, sa nachádza prameň s výdatným výtokom aj v lete. Vodu som pil neprevarenú na trase ďalšieho dňa, aj som z nej varil čaj, puding a v nej cestoviny bez akejkoľvek nepriaznivej odozvy. Prameň je pod prístreškom s dvierkami, navyše je tam kovový kryt, akoby na vrte, a toto je len prebytočná vytekajúca voda.

Zaujímavosť

Smerom na Dolnú Rakovú v zákrute je treba odbočiť doprava a napravo pod svahom je štôlňa, vyhĺbená vraj za Slovenského štátu.