Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Craft ProZero Extrem

Diskusná téma K článku: Craft ProZero Extrem

V uplynulých dňoch som mal možnosť testovať celoročné funkčné prádlo z dielne švédskeho Craftu. Išlo o tričko s dlhým rukávom a so zipsom, ktoré je určené najmä pre aktivity s väčšou fyzickou záťažou. Craft ProZero Extrem zvíťazilo v niekoľkých európskych testoch funkčnej bielizne, nuž som sa chcel aj ja na vlastnej koži presvedčiť, čo dokáže.

Mvaldo

fajn oblecenie, ale postupom casu rolak nie moc dobre prilieha na krku, vytaha sa :(

Juman

Ja mam Pro Warm s merinom uz asi rok a v pohode. Nosim na skialp aj normalne tury okrem leta.Spodky vyuzivam samozrejme menej, nohy znesu vacsiu zimu. Obliekam sa vrstvovo, takze aj ked je teplo tak si to viem zregulovat. Snazim sa aby som to nenonosil ako vrchnu vrstvu, pretoze predsa len je to citlivejsi material - predlaktia už mám trochu "obdrate" asi s vysedavania na caji:) Pocitovo prijemne, nosim aj viac dni za sebou. Doporucujem, som spokojny. Kupil som v Dubnici u kamarata, maju aj teraz za 60 € kus.

Pajo161

ahoj s craft warm skusenost nemam ale nosim craft pro zero co je o triedu menej teple pradlo ako warm. nosim ho iba v zime lebo do inych podmienok je prilis teple. tak pri -5 stupnov je to jedina vec co mam mam na sebe pri vyslape. na hrebeni pri asi -15 pro zero+ polartec 200 bez neakeho vykonu je uplne pohodicka. do toho warmu by som ja osobne nesiel lebo si myslim ze by bolo az prilis teple na turistiku. co sa tyka odolnosti mam ho tri roky a myslim ze este nieco vydrzi.a pouzivam ho dost casto v zime na skialp a lezenie. velmi rychlo sa vyschne na tele a aj ked ho mam prepotene tak mi v nom nieje zima. pravda je ze je to sintetika takze trosku smrdi ale na tie tri dni je to ok a nehambim sa ist domov vlakom

Spacer

Tak co, ma niekto skusenosti s pro Warm?
Do akych podmienok ho pouzivate?

Spacer

Cavte,
mam dilemu. Mam zalusk na Craft rolak, a teraz babo rad, ktory.
Zero? Extreme? Warm?
Dnes som bol v Treklande v ZA (tam jedine som ich nasiel).
Vyskusal som si vsetky a najlepsie mi sadlo pro Warm.
A teraz moja otazka.
Nie je pro Warm uz moc teple?
Vyuzitie:
Na zimu, nase hory, Tatry, Alpy.
Predpokladam, ze problem je skor s tou hornou teplotou ako so spodnou.

A este jednu otazku. Tie tricka sa mi zdali dost jemne. Mozem mat na sebe s batohom, ked bude teplejsie, iba to tricko? Nemate skusenosti s nejakym osuchanim na mieste ramennych popruhov?
Dik

Baoc

pisal som im mail (craft.cz) a odpisali mi ze rozdiel je len vo farbe a ze pri tych lacnejsich nie su vsetky velkosti. Material je ten isty. takze sa da usetrit aj 500 ak chcete cervene alebo zelene :)

M.Mareček

Ty rozdílné ceny právě souvisejí s doprodejem starších verzí - mají před kódem malé "d" a ta tmavě zelená varianta....se asi vůbec neprodávala :-)

Domča

baoc, neporadím ti pri prozero extrem, avšak pri procool viem že je rozdiel medzi 2008 a ostatnými, 2008 je neporovnateľne lepší model oproti predchádzajúcim, preto okolo neho bolo (podľa mňa) dosť veľké haló. čítala som naň množstvo recenzií na nete a vždy model 2008 vyšiel jednoznačne najlepšie.

Baoc

Ahojte, chcem sa spytat, je viac verzii tohto termopradla? Napriklad starsie a novsie verzie? Pozeral som napriklad na ich stranke craft.cz$ret a je tam zero extrem s dlhym rukavom za tri rozdielne ceny. A ani tam nevidim napisany nejaky rozdiel? Diky za odpoved

Maxim

Vlastním uvedené funkčné prádlo ProZero Extrem čiernej farby a môžem len potvrdiť, že je to špičkový výrobok, ktorý ozaj človek chce nosiť stále dookola. (Už sa zo mňa aj manželka smeje, keď ho na mne znovu vidí). Naozaj nezapácha ani po 3-4 dňoch veľmi intenzívneho potenia sa. Mám to už odkúšané po rozných náročných túrach. Ale čo ma na ňom ozaj privádza do amoku, je tá nachýlnosť na zadrhvanie sa a vyťahovanie vlákna. Môžte dávať pozor, ako len chcete, stačí mať niekde čo i len kúsoček suchého zipsu, a môžete mi veriť, že Craft ProZero Extrem si ho zaručene nájde:-)) No a potom tak akop skvelo vypadá dizajnovo nové, tak oničom vypadá pozaťahované. Ale funkčnosť týmto naozaj neutrpí. A záver? Jednoznačne odporúčam!!! Dokonca v Intersporte som narazil na výzrazne zľavy...bohužiaľ, nie pre moju veľkosť:-(( Takže Domča...ideš!!!

Cyro

OndrejP:Suhlasim s Tebou, priroda to merino vymyslela dobre, uz vyse roka v podstate syntetiku nepouzivam...

OndrejP

craft robi dobre a kvalitne veci, daju sa prat aj na 90st, ale zacal som ho nahradzovat merinom, hlavne z dovodu ze sa dost potim a crafty (a akekolvek ine znacky pouzivajuce "umele" tkaniny) som nehomohol nosit viac ako raz - hrozne napachli a vyvolavali neprijemny pocit na kozi. predtym pradlo na kazdy den, teraz mi merino mi staci jedna sada aj na 3 dni intenzivneho pohybu. okrem toho, tie rozne antibakterialne upravy vydrzia len obmedzenu dobu, vlna je prirodzene antibakterialna, takze tam to nehrozi. kazdopadne, ak umelina, tak craft je prva volba pre mna, inak merino.

Domča

ja sa chystám na craft, či už na pro cool 2008, na ktorý som čítala veľmi pozitívne reakcie a teda o tomto som nevedela nič, ale už viem :) tak dík :) inak super predchádzajúce články, ja ako bbčanka to oceňujem a niekedy vybehnem na návštevu omrkať tie miesta.. dík a pekný deň...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma