Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kysuca

Diskusná téma K fotke: Kysuca

Dokumentačná fotka jednej zo zabudnutých osád Sihlianskych lazov. Aj jej však možno svitá na lepšie časy - kaplnka, aj niektoré chalúpky sú opravené a slúžia aspoň chalupárom. Krásny kraj.

Adushka

AndrejR, dakujem za info. Pozerali sme sa aj na tvoju chalupku, tesiac sa, ze dalsia bude opravena a zachovala. Je tiez super, ze sa tam viete dat dokopy, vdaka comu ma kaplnka novy sat. Kysuca je krasne miesto, preto ma urcite zaujima aj nieco z historie, budem rada, ak to sem napises :)

AndrejR

Adushka, potesila si ma fotkami z Kysuce. Je to moja srdcova zalezitost, je tam naozaj zvlastna pokojna atmosfera, je tam napriklad aspon 7 pramenov.
Splnil som si sen a jedna z drevenic co sa opravuje je moja (povyse kaplnky na pravej strane) Kupil som ju uz s preborenou strechou ale co sa dalo zachranit to ostalo. Co sa tyka opravenej kaplnky, na to sme sa skladali my chalupari spolu s povodnymi obyvatelmi aj sme to sami robili. Stastim pre Kysucu je, ze tam je dobra partia ludi, ktory maju k tomuto miestu vztah (ziadny zbohatlici), takze od nas urcite narusenie tohto miesta nejakymi kanadskymi zrubmi nehrozi. Kysuca ma aj velmi zaujimavu historiu, ak vas zaujima dajte vediet.

FunTTomas

Kysuca pred pár rokmi pôsobila viac spustnuto. Kaplnka bola ešte neobnovená s opadanou vonkajšou omietkou a naokolo opustené drevenice. Radosť teraz pozerať.

Adushka

Muska, mali sme to v plane uz pocas letneho prechodu Veporskymi, len vtedy nas zlakalo pivko na Sihle a sem sa nam uz potom nechcelo. Na tieto oblasti ma navnadil Funttomas v tejto teme hiking.sk/…/osada_podsip.html…, a zo spominanych osad mi ostala nepoznana uz len Prasnica :) Zboznujem objavovanie takychto miest. Sem sme zisli strmo mimo znacku z cervenej, ale stalo to za to.

Muska

Kysuca má pri akomkoľvek nebi obrovské čaro. Kysuca pôsobí ako živý skanzen, len nech majitelia chalúpok nepodľahnú tlaku nových technológií pri obnovovaní chalúpok. Adushka šli ste tadiaľto len tak na blint alebo vám to niekto odporučil lebo v mape to pôsobí nenápadne.

Blahola

... Ti dám nudná! Kvôli Tebe tu bude klonovať mráčky nie? Já by som dal po tej hmle a slote aj pár éčiek za takúto "fádnu oblohu.

Adushka

njn, a potom by bol z toho stvorec a to by zasa ini frflali :)

Suco

Adush z tej nudnej oblohy by som asi bou trochu uťau;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky