Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: prvý výhľad

Diskusná téma K fotke: prvý výhľad

na Devín, hrad Devín, Braunsberg. Aj keď ráno sa neukazovalo najlepšie počasie, neodradilo ma to, aby som si išla prejsť túričku Devín-Devínska Kobyla-Dúbravka po červenej. Žijem v BA pekných pár rôčkov, no tu som ešte nebola. Od vrcholu začalo pršať, no aj tak sa mi tu veľmi páčilo. O výhľady po trase núdza tiež nieje. Akurát že som prišla hore ako prasiatko vyváľane v bahne. Ale zbytky snehu to pri zostupe napravili.

Pete.Green

dazd, vyssie aj hmla odmak co sposobilo aj blato a sneh bol v mokrom stave idelne na turistiku a tak sme sa terigali 40.km na pochode Dorota :) inak pekny pohlad na hrad

Tidoj

testify, testify!
(c´mon up and testify!) Tak šla jedna pieseň v Simpsonovcoch a mne znie v hlave (testify=potvrdzujem/dosvedčujem).
DK je magický kopec.

Adina

Jeee chlapci, tak to som si zavarila :-).Skontrolovala som si, kedy som na vrchole Devínskej Kobyly bola. R 2007. Išla som ale so skupinou kamarátov a tak som vôbec nesledovala kadiaľ ideme. Len viem, že sme išli z Karlovky po modrej. Prešli sme Kobylou k Sandbergu a potom sme išli neviem kadiaľ do Devína. Potom som parkrát, hlavne na jar išla na Sandberg, ale len kôli nádherným kvietkom a to je všetko :-(. Touto červenou som ozaj nešla. No dnes som sa presvedčila, ze sa tu oplatí a zapamätám si to. V duchu som si po ceste hovorila...túlaš sa kade-tade a toto tu čoooo ? Rada sa túlam po miestach, kde nie sú davy, kde je kľud a dnes to tak bolo, veď kto by išiel do dažďa :-). A lístkami sa tu snežienky hlásia k životu:-)

Vladvlad

V prvom rade, rešpekt adina, že si sa vybrala von aj v takomto nečase :)
Zajtra už bude krajšie.
V druhom rade, k tomu čo píše tidoj, zjednodušene: odkiaľkoľvej kamkoľvek sa cez Devínsku Kobylu dostaneš. Za D.Kobylu sa všeobecne (aspoň ja to tak beriem) považuje lesný celok ako ho vyhraničil tidoj, tj medzi KV-Devínom-Dúbravkou a Devínskou. Nedá sa tu nikde stratiť, chodníčkov a lesných ciest je tu plno.
Kto to tu nepozná, možno bude prekvapený, ako ľahko sa dá dostať z Devínkej do Dúbravky, Karlovej Vsi alebo opačne. Je to príjemná prechádzka.
Dajú sa tu nájsť zákutia, kde chodí minimum ľudí, aj keď sú nadohľad od civilizácie. To je na tom to pekné.
Onedlho bude les plný snežienok, potom voňavých chochlačiek a extra voňavého cesnaku. Určite sem treba aj vtedy zavítať, má to tu svoje čaro. Jar je na Devínskej Kobyle najskôr. Inde meter snehu a tu lietajú motýle :)
A to sa jedná stále o územie hlavného mesta. To si mnohí ani neuvedomujú, že Bratislava nie sú len sklenené a panelové krabice, nefunkčná doprava, ale aj živý les, ktorý má vždy čo ponúknuť. A netreba nikam ďaleko cestovať. Aspoň tým, čo to tu majú pod nosom :)

Tidoj

Nemyslíš vážne, že si tu ešte nebola!!! TU znamená na vrchole Dev. Kobyly, alebo všeobecne tu - v lesoch medzi Devínom, Devínskou, Karlovkou a Dúbravkou?
Ak sa sem budeš znovu chystať, tak skús prejsť z horného konca Karlovej Vsi do Devína. Rád by som ti poradil rôzne príjemné cesty a cestičky, ale neviem to opísať. Ale keď zvolíš ktorúkoľvek, skús sa dostať napr. do údolia Mokrého jarku k takmer už rozpadnutému mostíku, alebo hneď na začiatku je lúka nad Karlovou Vsou (v auguste plná černíc), kde nám o chvíľu J&T postavia vilovú štvrť (nie som si istý, či už mesto vymenilo nejaké iné pozemky za túto lúku a ak áno, tak ktoré), prípadne sa zatúlaj a skús nájsť perfektne schované turistické domčeky a dvorčeky. Pekné a rôznorodé sú aj lesy pod vrcholom kobyly, alebo "trampské" Biele skaly. A úplný highlight je celý západný svah Kobyly. Z Devínskej cez Sandberg, ponad alebo popod Weitov lom (alebo durch, lebo lom má dve poschodia, čo zdola nie je vidieť), cez úzke cestičky v "lesíku" a potom chodníčkom pomedzi borovice až do Devína - ideálna prechádzka s vnúčatami (a nie len s nimi) na 2-3 hodinky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky