Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Lackova

Diskusná téma K fotke: Lackova

Kopec na SK-PL hranici vysoký 997 m. Od západu sa červená značka vyznačuje mimoriadne strmým stúpaním, Samotný vrchol je zalesnený a neposkytuje výhľady.

Bulat

muska, v tom prípade výborný postreh a dedukcia :-)

Bulat

Maťo, tebe ako milovníkovi samoty a odľahlých končín iste bude tento kraj šmakovať :-) Celá pohraničná hrebeňovka od Obručného po Duklu je vcelku pustá, stretneš tu naozaj veľmi málo turistov (sem-tam nejaký zatúlaný Poliak). Prevažnú časť tvoria krásne bukové lesy až pralesy, na prvý pohľad je v tomto kraji (zatiaľ) minimum holorubov- až som neveril, že som naozaj na Slovensku. A to väčšina územia nepožíva žiadny stupeň ochrany- zrejme je to sem pre ťažiarov ďaleko... našťastie. Okrem lesov sú tu aj mnohé veľmi pekné lúčne partie, napríklad tieto okolo Cigeľky. A hrebeňovka je to miestami veľmi výživná, kopce síce závratnou výškou neoplývajú, ale zato to doháňajú strmosťou. Však o samotnej Lackovej si dovolim tvrdiť, že kto ju nešľapal, nevie čo je kopec ;-)

Daulagiri

No teda tesne vedľa, nikdy som tu ešte nebol, ale nejako mi v hlave skrsol práve tento kraj. Raz pôjdem isto opáčiť.

Muska

No u mňa naozaj len trefa, :) (keďže som v týchto miestach ešte nebol) na základe Maťových a tvojich indícií pomohlo pátranie v mape :)

Bulat

správna trefa, jedná sa o hraničný kopec Lackowa. A miesto fotenia sú lúky nad Cígeľkou :-)

Muska

Mohla by to byť Lackowa od Cígeľky..

Bulat

Maťo, si veľmi blízko, samotný Busov na fotke nie je, ale z tohto miesta ho bolo parádne vidieť :-)

Daulagiri

Á tak na základe tej pomôcky Igor by som tipol Busov.

Bulat

ej veru, Kysuce mám prejdené poctivo krížom-krážom, takže viem ako to tam chodí... nuž ale k fotke- uvedený kopec je nutné hľadať na východe Slovenska ... a mimochodom, je to snáď najhorší krpál, aký som kedy šľapal- taký výstup na Ľadonhoru z Horného Vadičova je oproti tomuto vyslovene prechádzka ružovým sadom :-)

Aďo.4

Igor trafil si klinec po hlavičke.Z tohto dôvodu má čoraz menej lákajú túry po Kysuciach.Po rozbahnených cestách lesom a hrebeňom.
Asi budeš musieť dať nejakú malú pomôcku,aby sa lepšie hádalo :-D

Bulat

správne Aďo, nebude... ono, na kysucké pomery je ten kopec až príliš zalesnený :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky