Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hundsheimská osmička

Diskusná téma K článku: Hundsheimská osmička

Za mojich mladých čias – teda, nie že by som bol nejaký starec, ale mladšie roky sú už za mnou, teda v tých rokoch som veľmi rád chodil v jarných mesiacoch do lokalít Devínskej Kobyly. V jarnom období, počas marca a apríla tam bola radosť chodiť, hlavne kvôli pestrej flóre, ktorá tam rástla. Vždy sme sa so záujmom pozerali cez rieku Moravu, rozprávali sme si príbehy a historky, ktoré sme len počuli o tom, ako sa pár našincov dostalo rogalom cez rieku Moravu na druhú stranu cez železný plot na bájny „západ“.

Martin knor

Konecne mi to vyslo a presiel som priblizne tento okruh. Na to, ze som nemal ziadnu mapu a siel som iba odhadom, som ho trafil celkom dobre. Nad Gunterhohle je zaujimava skalna branka, len sa k nej ide dost blbo. No najviac sa mi pacila Zwergenloch. Hoci bez svetla, vliezol som do nej dobre hlboko. Urcite sa sem vyberiem este niekedy na jar, ked to tam bude obsypane kvetmi.

Vladimir50

Ahojte Vlado a ďalší diskutujúci,
chceli by sme ísť na Hundsheimer Berg a aj do jaskyne Güntherhöhle v termíne 24. máj, predbežne asi 25 ľudí (TK Štart + turisti - dôchodcovia z Trnavy) pracujeme aj na zabezpečení kľúča od jaskyne Güntherhöhle, ak by ste sa chceli niekto pridať - nakuknúť do jaskyne - ozvite sa v tomto diskusnom fóre.

Barack40

My sme toto leto tiež uvedené miesta navštívili, parkovali sme v Hundsheime kúsok od miesta so studničkou a urobili sme spodnú časť autorovej osmičky. Navštívili sme aj jaskyňu, takže k nej si dovolím napísať pár postrehov:

Nie je potrebné na obecný úrad telefonovať ani sa nijak vopred nahlásiť, stačí prísť v pracovný deň v bežný čas a kľúče bez problémov vydajú. Treba vyplniť tlačivo (nič čo by človek so základnou znalosťou nemčiny nezvládol) a zvyknú si okopírovať návetšvníkov OP. Treba mať aj trochu šťastie, lebo na úrade veľa ľudí nepracuje a zrovna môžu byť niekde v teréne. Pri návrate stačí len kľúče vhodiť do schránky, ak by tam náhodou nikto nebol.

Inak samotná jaskyňa toho pre bežného človeka veľa neponúka - po pár metroch je treba pokračovať hosť strmým komínom hore (dodnes sú tam zbytky uchytenia rebríka), čo sme si bez jaskyniarskej výbavy a akýchkoľvek skúseností netrúfli. Každopádne je to zaujímavé miesto, a aj tých prvých pár ľahko metrov je celkom zaujímavých, takže vrámci túry to môže byť príjemná zastávka :-)

Vladimir Popluhar

Martin - to je jedno v apríli, tam je stále pekne. Ak si dobrý v nemčine, môžme skúsiť vybaviť tie klúče do jaskyne :-)
Fotopitu - vdaka za zaujimavy link na stranku, určite ho využijem pri vyjazdoch
Zdenci - velmi odporúčam a kludne aj s potomkom - bude sa mu tam páčiť
Pali - z vrcholu od tej chaty na východ slnka nebudeš mať dobrý výhlad, leda ak isť asi kilometer na juh a tam by to snad išlo. Ja som fotil východ slnka z rozhladne na Konigswarte s Tonom a Palim ale nejako velmi to nenaplnilo moje očakavania.
Dakujem velmi pekne za prečítanie článku :-)

PaliT

My sme išli pred časom takýto okruh: mapy.hiking.sk/?trasa=j1iwc
Je tam veľmi pekne, na jar by som chcel ísť aj prenocovať do tej chajdy na vrchole, chcel by som uloviť okrem záberov kvetov aj nejaký západ slnka a východ...

Zdenči

Už dlho sa chystám na tieto miesta, no nikdy som to ešte nezrealizoval. Žeby konečne túto jar? Vďaka za popis Vlado.

Fotopitu

pekny clanocek... kvoli tomu zlemu turistickemu oznaceniu v AT (namlsany zo Slovenska :-) ) si davam do mobilu alebo si vytlacim pred turou aj mapku so vsetkymi lesnymi neoznacenymi cestickami... pekna stranka je wanderreitkarte.de/
na Slovensku mam podklad lesne cesty SK od lesnikov zo Zvolena a Locus pro...

Pista

Knor

Vypada to velmi zaujimavo. Takze okolo 10 aprila? Alebo kedy vlastne?

Vladimir50

Vlado,

dobre napísané, užitočné informácie a pekné fotky. Do jaskyne Güntherhöhle sa už dlhšie chystám aj ja, keďže do týchto miest sa aj ja, ako Petržalčan, občas zatúlam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma