Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Letná Bystrá - okruh z Podbanského

Diskusná téma K článku: Letná Bystrá - okruh z Podbanského

A keď hovorím letná, tak tým myslím naozaj mimoriadne horúčavy, ktorú udreli na prelome júla a augusta aj v Tatrách. Aspoň budem mať pekné fotky po poslednej upršanej túre, teším sa, balím opaľovací krém, klobúk a dva a pol litra tekutín. O siedmej ráno vyrážam od smerovníka v Podbanskom v ústrety najvyššiemu vrcholu Západných Tatier.

Sona

Ad vsetci k teme sama na horach, ja sa vzdy bojim len kadejakych divnych zjavov na parkoviskach, ale dalej v lese uz sa citim bezpecne a doma :)

Sona

Vrana, to nevyzera ako bludenie,ale ako umysel vyhnut sa cervenej ;)

Lubo

Peknu geo-sinusoidu si tam nakreslil.

Vrana

turu sme absolvovali v lete, ale opacnym smerom

na konci som isiel sam po auto na Podbanske. Na znacenie na magistrale si fakt treba dat pozor, lebo mozete bludit ako ja :-)

mapy.hiking.sk/?trasa=RWXwz

Sona

Nebol :) Matko je maly na Janosikove diery.

M Suchy

Akurat som bol na kratkej dovolenke na Slovensku a jedna z tur, ktoru som absolvoval bol aj vystup na Bystru cez Bystru dolinu. Ja som ale zostupil cez Gaborovu a Rackovu dolinu do Pribyliny.
Bola to nadhera!!!!
Aj ja chodim na tury najradsej sam.
A este otazka na Sonu, bol Lubo 7. septembra s oboma chlapcami v Janosikovych dierach? Podobnu trojicu som stretol na razcesti pod Tesnou Riznou.

Knor

Tych par dni, co lietali mravce, som bol na Dachstaine v Gosaukamm. Aj tam neskutocne prazilo. A kedze som mal more casu, napadlo ma, ze si opalim pupok a budem ho mat ako Detvanec. Dobre hlupy napad. Tak som si vykasal koselu, lahol som si na chrbat kdesi cez 2000 m.n.m. a ... zaspal som. Ked som sa zobudil, pupok som mal cerveny ako rak a poriadne ma stipal :-). A tak som sa prvy krat v zivote supal na pupku.

Vladimir Popluhar

Na túrach v Rakúsku som už stretol v opustených lesoch toľko osamotených turistiek, že mi to už ani zvláštne nepripadá. Sice sa sem tam pátravo na mňa pozreli, stačil jeden úsmev a všetko bolo OK. Možno som sa ja mal báť viac :-)

Daulagiri

Hmm toto leto si turistikovala ako divá Soňa :-) Ale super, v takomto počasí to je radosť. V týchto končinách som bol už viackrát, aj som spal na vrchole. Je to tam príjemné, rád oddychujem v Pyšnom sedle s výhľadom do Poľska, vidieť v teréne aj chodníček, ktorý schádza tam dole. No zaskočilo ma to že prístrešok dole v Kamenistej doline je zničený, zvykol som sa tam vždy usadiť a vychutnávať ticho a kľud.
Beta tiež sa ma vždy pýtajú na tieto dve otázky, na Slovensku je to už taká klasika :-)

Beta

Keď idem do slovenských hôr, vždy počúvam dve otázky 1. či idem sama (áno) 2. či som stretla medveďa (nie). ,:-)
Sona Z Pyšného sedla si obdivovala dolinu, ktora pred vojnou bola kultovým miestom pre lyžiarov. Kniha o chate, ktora tam bola a jej návštevníkoch je veľmi populárna. Dnes dolina je uzavreta.

Sona

Tak ono nie je od veci niekedy si precistit hlavu :)

Boro

A zasa sama??? Síce sa hovorí, že najlepšie sa cestuje samému a s ľahkým batohom, ale hovorí sa aj, že zdielaná radosť= dvojnásobná radosť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma